Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

otaznik

24. 7. 2009 12:38
Nahradit místo po Zelených? Opravdu?

Připadá mi, že váš nápad není nejlepší =/ Kdyby se podařilo třem uskupením se spojit do jednoho, a nedostali tři (6,9,12,...) křesla, co se bude dít dál? Půjdou do voleb spolu příště? Kdo to bude pak? Nedopadli by náhodou nakonec právě jako Zelení? Je potřeba zaplňovat místo rozhádané strany stranou, která by se též nejspíš brzy rozhádala? Podle mě je lepší strana, která bude (byť třeba pomalu) získávat "svoje" voliče a ti ji budou dlouhodobě podporovat (bude-li jim to vyhovovat), než sbírat hlasy stylem "když trochu ustoupíme tady a támhle, spíš se tam jeden, nebo dva z nás dostanou".

0 0
možnosti
R

rojack

15. 6. 2009 11:31
dobře, souhlasím

Ale položil jste si otázku, proč vlastně lidé v eurovolbách volili socany či odsáky, lidovce či komunisty a ne euroskeptičku Bobošíkovou?

1) Neustálou masáží našich velkých politických stran, zejména ČSSD, jsou jakékoli volby v české kotlině předkládány občanům jako hlasování o problematice daní, cen zboží, zaměstnanosti, výši důchodů, stavbě a opravách silnic, úplatném či bezplatném zdravotnictví, atd. A jak by tohle mohla ovlivnit Bobošíková?

2) Mnoha lidem je bližší vrácená třicetikoruna demagogem rátem, než nějaká lisabonská smlouva.

3) Naprostá většina voličů v naší zemi nemá intelekt na takové úrovni, aby se vůbec mohla zamyslet nad dopadem našeho členství v EU a podpisem Lisabonské smlouvy.

0 0
možnosti
VK

Kremlik

17. 6. 2009 19:39
Re: dobře, souhlasím

Dekuji za vecnou a fakticku pripominku (v diskusich jinak prevladaji citoslovce). Průměrný občan politické informace nevyhledává, má svých starostí dost. Více ho zajímá třeba fotbal. Takovi ale lide byli vzdycky. S tim se musi pocitat. Je tedy úkolem euroskeptiků, aby k občanům ty informace dostali. A musi to lidem vyvetlit tak, aby to pochopila i "babicka z hor". Musi vysvetlit i dopady LS na kazdodenni zivot lidi, kteri obraci v ruce kazdou "tricetikorunu". Což euroskeptici propagacne nezvladli, z mnoha důvodů. Takze i dnes vetsina obcanu asi netusi, co LS je. Mozná myslí, ze je to smlouva o dovozu brambor z Porgualska?

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

10. 6. 2009 13:31
Bingooooooooooooooooo

;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MC

sualk

10. 6. 2009 11:22
Na rozdíl od Vás ví, že

osobnosti, kteří se tváří jakoby osobnosti jimi vlastně ani tak nemusí být. Kdo myslíte, že jsou voliči p. Bobošíkové. Myslím si, že jsou to voliči odleva doprava, tedy sami osobě jsou jistě dost rozpuruplní a budou mít velké problémy. Ovšem berani je zatím čistá iniciativa, která má jasné stanovy, které nemůže den ze dne měnit, jak je zvykem v dalších stranách.

0 0
možnosti
P

parquin

10. 6. 2009 11:06
No většina

lidí - kterým na rozdíl od vás zbyla a zbytku vašich klausovských 6,5% aspoň půlka mozku - je docela šťatsná, že jste to co jste....;-DEU

0 0
možnosti
VK

Kremlik

17. 6. 2009 19:43
Re: No většina

Mate pravdu. Je spousta lidi, kteri se neradi sami rozhoduji a nechteji, aby je s politikou a volbami nekdo obtezoval. Ti mohou být opravdu stastni. Pro ne je soucasne smerovani EU idealni. Urednici z Bruselu vse rozhodnou za nas. A pokud jsou tak moudri a proziravi jak o sobe sami tvrdi, bude to jen dobre. Ale co kdyz ne?

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

10. 6. 2009 11:05
...a co nám vlastně Římané krom

vzdělání, akvaduktu, blahobytu a svobody vlastně dali?:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky