Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M67i93l89a21n 38B57í72l77e83k

18. 10. 2013 19:54

"Obhajování názorů nacistického filozofa Heideggera". Tomu moc nerozumím. Heidegger byl filozof, který si na jistý čas zavdal s nacisty - dá se však označit za nacistického filozofa? Jinak ještě k Václavu Klausovi - tam je asi diskutabilní onen nepřítomný prvek vlastního nasazení v případě osobního postihu. Když byly údajně za socialismu zakázány bytové semináře Václava Klause - neprotestoval; stejně tak se nedá nalézt třeba podpis pod peticemi ze sklonku reálsocu. Těžko lze najít alespoň jeho symbolické angažmá např. v problematice Číny - svým způsobem se jeho mlčení (někdy i nesouhlas s návštěvou dalajlámy) dá číst jako souhlas s komunistickým režimem. Vyloženě zbabělé pak je podkuřování českému nacionalismu, jež se plně vyjevilo v poslední prezidentské  kampani. Ale tím nechci zatracovat klady VK, jen rozumím těm, kteří se domnívají, že jich je na takovéto ocenění přece jen málo.

0 0
možnosti

M56i57l30a80n 36R56a82d91e71k

18. 10. 2013 17:18

mate naprostou pravdu R^

0 0
možnosti
Foto

Prohlédl jsem si diskuzi a opravdu by mě zajímalo, jaké má Klaus "podezřele získané majetky"? Pokud vím, tak byl skoro 25 let ve vrcholných funkcích s nemalým platem a malou vlastní režií na reprezentaci a hodně toho ušetřil.

Kromě toho si také nějaké ty "dolárky" vydělal svými přednáškami, i když dejme tomu, to v těch vrcholných funkcích nebylo zcela 100% v pořádku. Klaus není typ, který by chtěl v skrytu nahrabat miliardy. Naopak, chce být slyšen a spokojí se s milióny, které získal legálně a které mu po právu patří.

3 0
možnosti

Když Vy si to jednoduše napíšete "odstoupit". Měl výhrady a smlouvu podepsat nechtěl, takže to došlo k ÚS. Prohrál bohužel. Bylo by opravdu namístě odstoupit ze své funkce? Odpovědnost prezidenta si myslím není v tom, že si jen tak kvůli nepodepsání LS odstoupí. Na své možnosti udělal maximum!!! A s tou privatizací ... za to, že byla nutná provést rychlým způsobem asi také moc nemohl...

2 1
možnosti
Foto

J68i37ř42í 16K52i79n77d59l

18. 10. 2013 16:04

Nehledě k tomu, že ji Klaus nevymyslel pouze ji prosazoval společně s OF., jako jedinou možnost, jak nefungující státní majetek převést do soukromých rukou. Privatizace byla schválen Federálním shromážděním a skládal se z restitucí, malé privatizace, velké privatizace a právní rámec k tom dala legislativní rada vlády v jejímž čele byl JUDr. Rychetský, dnes ústavní soudce.

1 0
možnosti

Myslím, že jste to napsal velmi dobře.R^ Karma.

3 1
možnosti
Foto

Myslím si totéž.

1 1
možnosti

J42a38n 26Š81e95s14t27á98k

18. 10. 2013 10:10

Klaus varuje před EU jen a jen proto, aby nějak nevyšly najevo jeho kšefty, aby nepřišel o podezřele získané majetky. Na rozdíl od ostatních je totiž přesvědčen o tom, že bude žít ještě desítky let a tak chce být pořád dobře zabezpečen;-D Jen si představme, že nebýt EU, tak bychom byli rozkradeni nikoliv částečně, ale totálně. Takhle se přeci jen banda novodobých aparátčiků musí ještě držet zpátky.

3 6
možnosti

Pane Sestaku, zapominate, ze diky EU sem prisel zcela novy zpusob rozkradani, ktery je mega vetsi, nez Viktor Kozeny. OZE nas stoji skoro 50 mld rocne. A abychom dosahli na euro-dotace, musime to spolufinancovat. Ty penize ale nemame a pujcujeme si je na dluh. Diky EU upadame do dluhu. A s gigantickymi objemy prerozdelovani eu-dotaci prisla take neuveritelna mira korupce, ktera by tu bez EU nebyla. Kazdemu prerozdelovaci neco uvizne za nehty... A slysel jste o Santerove komisi?  Cela Evropska komise musela byt kvuli korupci rozpustena. EU je na tom s korupci hure nez CR. Ne lepe.http://en.wikipedia.org/wiki/Santer_Commission

3 3
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky