Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Pane Hlinomaz, pane Polach. Vy dva si muzete myslet, ze lide mohou za vice jak 50% otepleni poslednich 50 let. Klidne si to myslete. Ale souhlasi s touto extremni silnou tezi 97% publikovane literatury? To studie Oreskesove, Dorana ci Powella nerikaji. Nezkoumali to. Dokazovali totiz daleko slabsi tezi.

0 0
možnosti
PH

Nemá význam se kvůli tomu dohadovat. Vy v každém případě ignorujete vědecké poznatky. Jest-li si myslíte, že to video ve Vašem minulém článku je senzační, tak si to myslete. Ovšem jsou to poznatky 30 let staré.

0 0
možnosti
PH

Klimaskeptici nepopírají změny klimatu, oteplení a podíl člověka ... já vím, stačí když se podívám na články např. pana Kremlíka:-) Ale teď vážně. Zvyšování průměrné globální teploty zhruba od 2. půlka 20 stol. moc dobře nejde pouze vysvětlit přírodními jevy. Jasně pan Kremlík psal, že o podílu nepochybuje, ovšem ten vliv podle všeho nebude malý. Navíc všechny složky v klimatickém systému se vzájemně ovlivňují. Proto nelze určit přesný podíl. Na začátku 20. stol. sluneční aktivita stoupala a také teploty, ovšem v době výrazného vzestupu koncentrací emisí také výrazně stouply teploty, Slunce bylo vykazovalo spíše slabší aktivitu. Klimatickými jevy nemůžeme vysvětlit tak nápadný vzestupný trend oteplování. / A podbora obnovitelných zdrojů? To je, jak se říká, zlodějna, ale nic na tom nemění, že člověk se podílí na oteplování dle materiálů poměrně výrazným způsobem.

0 3
možnosti
PK

"Zvyšování průměrné globální teploty zhruba od 2. půlka 20 stol. moc dobře nejde pouze vysvětlit přírodními jevy. " - chcete tím říct, že znáte všechny přírodní jevy, cykly, vztahy a vlivy, že si dovolíte takto kategorické tvrzení?

1 0
možnosti
RP

Pro ty, které zajímá, jak je to doopravdy: přehled studií, které dospěly k závěru, že člověk může za velkou většinu současného globálního oteplování:

http://www.skepticalscience.com/a-comprehensive-review-of-the-causes-of-global-warming.html

0 0
možnosti
Foto

,,Jako když psovi hodíte kost, aby si nevšiml, co berete z pokladny." - tak to na současnou situaci naprosto sedí a nemusí se jednat "jen" o globální změnu klimatu a jakou částí k tomu přispívá člověk... Díky za článek! :-)

4 1
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky