Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NB

j@ck

10. 5. 2009 14:02
70% lidi povazuje za boha Vaclava Klause

takze bych cesko jako moc ateistickou zemi nebral. Spis jen vymenili stare a kvalitni bohy za bohy mnohem horsi.

0 0
možnosti
V

VašekIV

10. 5. 2009 13:55
2 hnupobijce

pán je masochista?;-D

0 0
možnosti
H

hnupobijce

25. 4. 2009 8:04
Proc?

Clovek citici pritomnost vyssi bytosti boha dochazi naplneni v pravde na rozdil od ateistu kteri toto vakuum naplnuji myslenkovymi pochody,hledanim pravdy ve vecech materialnich ,pro vericiho cloveka nepodstatnych.Amoral typu Klause s filozofii lidske spolecnosti zalozene na skupine sobcu posouva inteligenci primo do zapornych hodnot.Jednoduchym vyvracenim inteligence ateisty je jeho 100 % odmitnuti viry v boha bez dukazu o jeho nebyti.Inteligentni ateista totiz nutne v teto otazce musi rict nevim jestli buh existuje protoze nemit o nem dukaz neznamena mit dukaz o tom ze neni a tim vlastne i jeho stav ateizmu nemuze existovat.Takze inteligence ateisty je podle neho samotneho stejna jako v jeho ocich inteligence vericiho.Dukazy nejsou jenom materialni povahy ale ateistovi k poznani toho tomu brani jeho nizka inteligence kterou jsem popsal vyse a omezenost - zadubenost(upnuti se k jedinemu pohledu na svet kolem sebe skrze veci fyzicky viditelne - hmatatelne ktere nazyva dukazy).

0 0
možnosti
H

hnupobijce

25. 4. 2009 8:23
Re: Proc?

Vysledkem je,ze clovek verici je naplnovan empatii k bliznim,pokojem,vnimanim poslani sveho a lidske spolecnosti a sounalezitosti k ni, cili pocity, a misto pro inteligenci,vyuzivani logiky,pamet na pro lidi dulezitych ac z jeho pohledu nepodstatnych veci,zkoumani veci materialniho sveta pro nej tez nepodstatnych ... zabira mensi prostor jeho osobnosti -mozku(dle meho nazoru ale odpovidajici pro zdravou lidskou bytost)nez u ateisty ktery vice nez svym pocitum a intuici veri pouze tomu co si "neosaha" materialne,logicky.Chtelo by to jeste pruzkum na socialni empatii a verim ze z toho by ateista naopak vysel jako asocial.Dulezitejsi jsou dobre lidske vztahy nez znalost rozmnozovani housenek nebo ekonomickych ved ktera vede casto ateisty k "inteligentnimu"vyuzivani lidske spolecnosti pro svuj co nejvyssi prospech,zisk bez valneho prispeni teto spolecnosti cili  parazitovani .To vam snad od tech vysoce vzdelanych a inteligentnich lidi pripada inteligentni?

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

24. 4. 2009 15:29
Se slzou v oku

Horou porozená myška se  rozhlíží po světě, a zjišťuje naši velikost, vzdor životní skušenosti většiny občanů, že s tou chytrostí to v praxi u nás ale opravdu nevychází. Navíc není nad to využít  zveřejněného průzkumu o světonázoru amerických fysiků, i když to má být  Nature 98  Tady je na místě srovnat s průzkumy jak je známe u nás zejména v podání předních politiků. Ale jo, legrace musí být, i když v třeba  ve smutečním hábitu, Tož  je na místě to tak brát.   8-o

0 0
možnosti
O

o.kostal

24. 4. 2009 13:34
Vas clanek se zaklada pouze na dojmech!

Tvrzeni "Čím ale věřící vysvětlí tohle? Čím vyšší vzdělání, tím méně lidé věří v boha." neni pravideve! Aneb, zajimal by me nejaky dukaz tohodle IMHO vykriku. A co se tyce meho okoli, tak znam vice inteligentnich lidi mezi vericimi i kdyz ja sam verici nejsem. Clanek je o nicem.

0 0
možnosti
MP

admiral666

24. 4. 2009 13:45
Re: Vas clanek se zaklada pouze na dojmech!

Ateiste jsou povetsinou ti, kteri pobrali tak zaklady newtonovske fyziky (gravitace - jablko a "a prece se toci"), na zaklade cehoz si mysli, ze jsou vzdelani a inteligentni a zbehli v prirodnich vedach. Skutecni fyzikove pri odhalovani zahad makro a mikro sveta kdyz uz ne uveri, tak aspon padnou na rit v pokore a uzasu.

0 0
možnosti
JB

fanda016

24. 4. 2009 13:11
to je napytel

já jsem čech, chudej i nevěřící a ještě k tomu vůl jak anděl (kterej samosebou neni).

Pročeš je to fakt na trubku a du si hodit mašli. :-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

24. 4. 2009 13:08
Pěkný kousek demagogie

aneb jak se dá na základě pochybných předpokladů dojít k libovolnému závěru. ;-D

Přenechám na laskavém čtenáři, aby si našel mezery v "logice" autorova uvažování. Sám se zastavím u zajímavější věci, tedy rozboru příčin nízké religiozity (pěkné slovo, jeho používáním roste člověku IQ o 10 bodů;-)) v našich krajích.

-

Tedy příčinu této anomálie vidím v kombinaci dvou prvků: husitské tradice, která vštípila lidem základní nedůvěru v církev katolickou, a dále komunistického režimu, který této hustiské tradice zručně využil.

0 0
možnosti
O

o.kostal

24. 4. 2009 13:35
Re: Pěkný kousek demagogie

R^

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

24. 4. 2009 12:59
Velice

osvěžující článek, děkuji. :-)

0 0
možnosti
JM

Hucul

24. 4. 2009 12:54
To je dobre!

Sice jste nenapadne obratil jednu implikaci, ale pobavil jste mne tim. :o)

0 0
možnosti
G

Gloom

24. 4. 2009 12:54
Stejně jsme tu jen kvůli myším :)

Stejně jsme tu jen kvůli myším ;-D

a když už poputujeme tím vesmírem hledat Toho_co_ho_nikdo_normální_nevidí, tak nezapomenout ručník :)

Dobrý článek, karma R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky