Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sonic

22. 5. 2009 16:21
..

jenom ke druhé části textu: demokracie nemá s prosperitou nic společného, tak nepleťte čtenářům hlavu takovými řečmi, pak tomu budou ještě věřit. hledání kauzality mezi vznikem parlamentních demokracií a průmyslovou revolucí je krásný příklad chyby v uvažování typu "poté, tedy proto." 

0 0
možnosti
E

elverano

22. 5. 2009 12:48
eu

Dále se mi nelíbí, jak v článku dosti sugestivně podáváte skutečnost, že parlamenty členksých států (poštáci) jsou poivnné dělat něco, co jim "Brusel" nařídí. Samotný fakt je pravdivý. Ale podstatný je to, že člésnké státy se samy  a dobrovolně těchto rozhodovacích pravomocí v určitých oblastech vzdávají. To je stejné, jako když vlastník pronajme nájemci věc a má povinnost ho ve výkonu nájemního práva nerušit. To vám příjde taky natolik skandální, jako když parlamenty musejí dodržovat závazky, ke kterým se samy zavaázaly? Já chápu, že mnohým lidem se toto omezování nelíbí, ale není to záležitostí EU nebo LS, ale samotných člesnkých států.

0 0
možnosti
E

elverano

22. 5. 2009 12:37
pasarela

Pane autore, když už píšete o té pasarele, tak podávejte kompletní info. Nejdříve ke změnám samotných smluv : jedná se o změnu jiným než řádným způsobem (žádná ratifikace všemi státy). Tento zjednodušený postup vyžaduje JEDNOMYSLNNÉ schválení Evropské Rady (což není orgán tvořený ministry čl. států, jak píšete v lčánku). Dále je jasně napsáno,že takto lze měnit jen některá (přesně ohraničená) ustanovení smluv a dále, že tento postup nesmí směřovat  rozšíření pravomocí Unie. V neposladní řadě je zde pojistka nezbytnosti schválení takových měn členksými státy v souladu s jejich ústavními předpisy. Neni fér tedy jen psát o tom, že podle LS lze měnit smlouvy bez ohledu na vůli členkýsch sátů, není to pravda.

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

22. 5. 2009 11:24
A ejhle

Další souhrn euroskeptických blábolů!

0 0
možnosti
JS

jozka skocdopole

22. 5. 2009 11:35
Re: A ejhle

Dobre rano, pane eurohujere, alias euroidiote.

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky