Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

apeppepa

17. 7. 2010 22:31
Žádná fakta k problému klimatu,

opět jen spiklenecké teorie, vše zabarveno předem daným ideologickým nádechem. Chtělo by to alespoň trochu znalostí z fyziky a biologie.

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

15. 7. 2010 7:21
Docela zajímavé

jak místo diskuze k problému si řada lidí dokáže zanadávat na autora. Jen proto, že má jiný názor. Argumenty veškeré žádné. Problém se řeší emotivně, buď souhlas, nebo naprosté odmítnutí. V přírodě však obvykle není nic zcela jednoznačné. Bez spolupráce různých vědních oborů se problém řešit nedá.

Ve vědě se často používá ověření teorie pokusem. I když nelze dělat pokus s oteplováním nebo ochlazováním, dá se nahradit studiem meziledových dob. Jinými slovy - je nutné obrátit se k jiným oborům, než je klimatologie.

0 0
možnosti
TM

Fare.l

15. 7. 2010 16:23
Re: Docela zajímavé

"Bez spolupráce různých vědních oborů se problém řešit nedá".

R^ přesně tak, proto se spolupracuje s astronomy, paleoklimatology, geology, fyziky a paleontology.

Ve spolku Sysifů mi chybí už ten základ - klimatolog.... ale co....oni si nějak poradí.

0 0
možnosti
TM

Fare.l

14. 7. 2010 23:45
hihi

Dlouho jsem tu nebyl, ale vidím, že Lysenkismus-kremlíkismus pořád žije, ba navíc "povýšil" na Sysifa:-) Nemám nic proti skeptikům, ale nebylo by od věci mít v tomto spolku alespoň jednoho člověka se základy klimatologie? Nebo je naprosto normální, že švadlena popírá jaderného fyzika?

0 0
možnosti
S

socbubák

19. 7. 2010 18:08
Re: hihi

Bodejť bys měl něco proti..."klimaskeptik" Tě nenutí připlácet za dotovanou sluneční energii, lejt si do auta olej na smažení, připlácet si na život formou ekodaní a ekoodpustků, připlácet si za zboží a služby kvůli CO2free investicím do "zelených" technologií aj. Kdyby klimaalarmisté byli jen neškodným spolkem podzemních paranoiků, nikomu by nestáli za větší úsilí se jimi zabývat. Jenže to Vy nejste, že ? Vy holt mušíte točit koly dějin, hihi...Víš vůbec o tom, že vydechuješ smrtelný plyn CO2 ? Neměl by ses k tomu postavit jako chlap a nějak radikálně to definitivně vyřešit ? Muehehe... :-)

0 0
možnosti
KVT

Karl von Trautemberg

14. 7. 2010 11:26
usmevna pozvanka

Je signifikantni, ze si pan Kremlik dela na iDNES reklamu sve udajne "Prednasky". To, ze se zastituje PEN klubem je naprosto neslychane a drze. Dale Sysisoft se musi stydet za to, ze dava prostor takovym tmarum se zatemnenym mozkem.

Nastesti jsem si oddech: Kremlikova "prednaska" je zarazena do sekce spolecneskych "ved" a nikoliv prirodnich, kam klimatologie po zasluze nalezi Rv.

Ja VVEU

0 0
možnosti
BD

Boulder Dash

14. 7. 2010 11:30
Re: usmevna pozvanka

Sysifos je taky spolek zatemnenych mozku. Sice jsem prirodovedec a nejsem verici a nemam rad pavedy, ale nemam rad ani fanatiky ze Sysifa typu prof. Herta apod. To se tento spolek jakkoliv spolci s Kremlikem je vypovida o stupni jeho rozkladu a upadku

0 0
možnosti
V

volycodss

14. 7. 2010 10:50
vsude je spyknuty

jen kremlyk a klauz znajy pravdu.

jedno je jen zvlastny, letosny zyma bila podle kremlyku dukazem ze oteplovany je nesmisl (stejne jako treba chlad na srazu klymatyckem v dansku). co znamenajy ale aktualny vedra ?

0 0
možnosti
KVT

Karl von Trautemberg

14. 7. 2010 11:14
Re: vsude je spyknuty

Rikat, ze se klima ochlazuje z prubehu zimy v jednom roce je samozrejme holy nesmysl. Z definice klimatu jasne plyne, ze klima se vztahuje na obdobi prinejmensim dlouheho nekoli desitek let, v nekterych ohledech i stovky let.

Ale pan Kremlik si evidentne s fakty moc nerozumi Rv

0 0
možnosti
KVT

Karl von Trautemberg

14. 7. 2010 9:53
lzi

Tenhle blog je plny nepravd. Jsou to typicke kremlikovstiny: nepravdy, polopravdy, dezinformace a manipulace. Rv

Ja VEU

0 0
možnosti
RP

Roman01

13. 7. 2010 10:34
skvělé

Je to skvělá zpráva. Z opětovného dosazení Jonese musí mít každý slušný člověk radost.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky