Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Ivo Vašíček

6. 6. 2009 22:11
Pěkně napsáno

Zkuste si však představit, že gravitace je informační tok. Tedy, že hmota jsou informace a ty informace se vzájemně sdílejí. Vzájemně sousedí (v čase -předtím, teď a potom, v prostoru vlevo vpravo, vpřed, vzad), tím jsou definovány, tím je definována hmota. Bez té výměny informací bychom její existenci nedokázali zjistit. vše co děláme je jen zásah do informačních toků. Je zcela jedno zda je to mechanický pohyb či elmag. pole (elmag. pole není nic jiného než pohyb). Ve hmotě je pohyb zacyklen - informace se v ní přelévají. komunikuje to však jako celek (kusy sousedící hmoty vzájemně). Čím více informací si musí vzájemně vyměnit, tím je to časově náročnější. Důsledkem je potenciální snaha o deformaci časoprostoru a ta se našim smyslům jeví jako gravitační síla. Singularitou je proto, že žádné informace jsou 0, tedy počátek. Méně než 0 informací nemůžeme mít.

0 0
možnosti
PK

dolch

6. 6. 2009 22:48
Re: Pěkně napsáno

Ono představa je jedna věc, ale druhá je, zda se pomocí toho dá něco spočítat. OTR třeba nepočítá s nějakou strukturou hmoty nebo vakua, bere v potaz pouze vnější projevy, ale výsledkem je velmi dobrá predikce mnoha jevů. A to je pro mě v tuto chvíli důležité.

0 0
možnosti
MT

Fermi

6. 6. 2009 13:55
Nejvzdálenější objekt

Zdravím vás,

nejvzdálenější dosud zaregistrovaným objektem je imho GRB 090423 a info k němu je zde:

http://www.astrovm.cz/cz/pro-navstevniky/novinky_obr/grb-090423:-nejvzdalenejsi-objekt-ve-vesmiru/209.html

Údaj je z počátku května, takže možná máte pouze aktuálnější informace. Vzdálenost dobře koresponduje s měřením sondy WMAP, která určila stáří vesmíru na cca 13,7 mld let z fluktuací reliktního záření.

Se zbytkem článku souhlasím a děkuji za něj.

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2177x
Nedávno mi bylo dvacet. Nadělal se kolem toho docela humbuk, později tomu začali říkat sametová revoluce. Teď se živím jako programátor-guru s vedlejší funkcí "Viktor Čistič". To znamená, že likviduji škody, které napáchali jiní. Kdo likviduje škody po mně, to opravdu netuším. Jo, a v diskusích už nevystupuji pod nickem dolch, ani pod žádným jiným.