Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

ferdamerkur

2. 11. 2010 15:27
A co Žbirka?

Každý se cítí jinak, třeba M. Žbirka se cítí jako rocker.

Tak proč by Mišík nemohl být taky rocker?

Já zase nemám daleko do bezdomovce a rád si zazpívám country.

0 0
možnosti
GG

gogol_jl

24. 6. 2010 3:26
Ja myslim, ze tady chybi dve prisady

1. deleni do krabicek je vzdycky osidne, rock ve slovanskem podani je trochu jiny od anglickeho, ale to je stejne i rock francouzsky nebo nemecky. Take je dobre se podivat jak znel rock v dobe kdy Misik zacinal. Jsou Doors rock ? A co Cream ? Dokonce i "rockovejsi" Who jsou na dnesni rock malo rockovi. Rekl bych ze sire Misikovych pisnicek saha od beatu nebo rocku k cistemu folku, ale jednu vec mel a ma Misik v muzice vzdycky - blues. Ale na blues zacinali a porad v nem jedou i Rolling Stones. Jsou tedy RS folkari ?

  Proste ... krabicky jsou jen priblizne.

2. rocker neni jenom ten kdo zahraje "Boty z umely hmoty" od Kiss (I Was Made For Lovin' You ), ale take ten kdo zije urcitym stylem zivota. Kdyz Eva a Vasek zahraji Smoke on the water - nikdo jenebude nazyvat rockery - i kdyby to vystrihli zcela Gilanovsky.

   

Takze - mozna nejsou vsechny pisnicky rockera Misika rockove :-)

0 0
možnosti
K4

kirduk 4

24. 6. 2010 5:25
Re: Ja myslim, ze tady chybi dve prisady

Krabičky jsou dobré pro orientaci,ale ten,kdo muziku sleduje systematicky,používá jména a pokud je mi jméno neznámé,ale dozvím se,že dotyčný hraje a zpívá například blues,dost mi to pomůže.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

23. 6. 2010 23:42
Rock? Folk? Folkrock!

Pro mě není Mišík rocker, ale spadá do škatulky folkrocku. Nejsem hudebním znalcem, ale pro mě je folkrock to, s čím může člověk vylézt na festivalu, který má přízvisko folkový, i na tom, který se propaguje jako rockový, a nepůsobí jako pěst na oko.

Dnes už to škatulkování (podle mě naštěstí) stejně mnohde ztrácí smysl, když kapela vydá desku, na níž se potká blues, jazz, čistokrevný folk, trampská písnička, spirituál, irská lidovka, středověká balada a rocková vypalovačka, to celé s příslušným počtem nástrojů dávajících jednotlivým skladbám charakteristický žánrový zvuk, co si o tom myslet? Kromě toho, že zúčastněné muzikanty prostě muzika baví.

Takový mix je sice extrém, ale pointa je v tom, že folkrockoví muzikanti si vedle sebe střihnou akustický folk následovaný elektrifikovaným rockem, má rádio povinnost tvorbu daného muzikanta členit na vhodnou a nevhodnu pro své vysílání? A co potom s takovými podrazy jako střídání žánru mezi slokou a refrénem?

0 0
možnosti
PK

dolch

23. 6. 2010 23:48
Re: Rock? Folk? Folkrock!

R^ Nesmíte mě brát zas až tak moc vážně :-)

0 0
možnosti
G

gummikacer

23. 6. 2010 23:34
Co je to vlastně v Českých zemích rocker?

Pokud už mluvíte o tom že i takového Knížáka někdo zařadil mezi rockery tak bych měl ještě lepší příklad ,co takhle Olda Říha, notorický neumětel který se nenaučil hrát ani zpívat za těch 160 let co už tady prudí a přesto se ocitl v rockové síni slávy?;-D

0 0
možnosti
PK

dolch

23. 6. 2010 23:39
Re: Co je to vlastně v Českých zemích rocker?

Olda Říha, to je taky kapitola sama pro sebe. I když na druhou stranu musím říct, že je mi Katapult kolikrát sympatičtější než Olympic. Ovšem ani jednu z kapel nepovažuji za nějakou rockovou perlu. Tak maximálně předzvěst našeho pozdějšího kolchozrocku představovaného Kabátem. Ale to už jsou všecko jenom hodně subjektivní pocity :-)

0 0
možnosti
DM

Der Maschinist

23. 6. 2010 23:20
je to takove hodne subjektivni, dolchu

sledoval jsem porad Bigbit na ct,kdyz uz muze byt Knizak rocker a bigbitak, tak proboha proc ne Misik, kdyz obstojne hraje na kytaru a ve studiu zpiva, tak ze mu je rozumet (narozdil od vsech koncertu). Kupte si jine auto (jasne, ze kvuli lepsimu radiu) a preladte.:-) Hezky poslech, no treba fakt drsnych rockeru Kiss.;-D

0 0
možnosti
PK

dolch

23. 6. 2010 23:24
Re: je to takove hodne subjektivni, dolchu

Je to subjektivní, nepopírám. Ovšem o tom, že je Knížák rockerem, jsem nevěděl. Pokud tomu tak je, tak beru všechno zpět ;-D

No a Kiss možná nejsou klasickou ukázkou rocku, ale třeba Rock'n'Roll Nite (kdo by mi nevěřil, mám pravou desku s júesej, kde je tento spelling) je fakt dobrej :-)

0 0
možnosti
PO

POToole

23. 6. 2010 23:12
Tedy Pavle,

Amerika - kolebka rock and rollu, a Vam se libi (a jeste jen trochu) pouze tri skupiny? Jsem temer pohorsena!!! ;-) S tim Mysikem ovsem souhlasim, sama si ale nejsem jista, kam ho presne zaradit..

0 0
možnosti
PK

dolch

23. 6. 2010 23:20
Re: Tedy Pavle,

Pavlíno, tak dobře - ještě snesu ZZtop a Van Halen :-)

0 0
možnosti
JM

jennyfor

23. 6. 2010 23:01
A není to jedno?

Na co nálepku. Já to dělím na to, co můžu a co nemusím......a Mišíka můžu, ať už toho rockera z Effectu, nebo z Etc., jo, hned bych si pustila Slunečný hrob a i Variaci....jo, byly to krásný doby, ještě Marsyas a CK Vocal a Kalandra......

no jo, jsem už taky oldiess ;-D

0 0
možnosti
PK

dolch

23. 6. 2010 23:19
Re: A není to jedno?

No jo, český folkrock. :-) A proč to škatulkovat? Já vím, že řada lidí proti tomu brojí, ale já mám škatulkování docela rád. Rozhodně bych byl třeba nemile překvapený, kdybych se vypravil na folkový koncert a nastoupila by Moravanka. Já myslím, že to škatulkování jakýsi smysl má :-) I když je jasné, že řada interpretů se pohybuje třeba na pomezí několika škatulek.

Jinak výše zmiňované kapely byly pro mě už spíš něco jako závan disentu. Za mě už nastupovala nová tvrdá vlna - Franta Janeček s Krokama a Michalem, kolega bloger Hanig se svým Maximem a Kotvald s Hložkem. No fuj tajbl ve spolek ;-D

0 0
možnosti

oldiess

23. 6. 2010 22:45
Ctěný kolego, patřičně jste mě rozesmál

že jste mě zahrnul mezi plejádu slavných jmen, dovolte tedy abych se k článku asi jako jedinej z vyjmenovaných ;-Dvyjádřil. Řekl bych, že to moc dramatizujete, rocker se nepozná jen podle síly bicích a kytar, ale hlavně podle postojů a celkovýho výrazu. Určitě je menší rozdíl mezi Mišíkem a Doors, než třeba mezi Doors a CCR, kteří to opravdu mydlí od podlahy, když Doors s baladama jako Love street, People are strange atd. jsou jako Mišík. mmch znáte s Mišíkem Za vodou, kde se textem skvěle odvázal i jinak slušňák Marek Eben? Nadupaná písnička, která i textem vypovídá o rockerech maximálně.Podobně jsou Beach Boys měkčí než Beatles a ti zase než Stouni, ale bereme je jako rockery všechny, nakonec i Bee Gees to uměli pěkně rozpálit.Jinak loni byl přijatej do rockandrollové dvorany slávy Leonard Cohen, a nikomu to nepřišlo divný. Takže úplně nesouhlasím, ovšem za oživení hudební tematiky karma.

0 0
možnosti
LO

L.Odarčenková.blog.iDNES.cz

23. 6. 2010 22:45
Krásnej článeček !!!

Já mám ve svým "voze" kazeťák a pouštím si Mišíka.;-D Kazet mám hodně, nechcete jednu poslat ??? Ludmila R^R^R^

0 0
možnosti
W

wolfík

23. 6. 2010 22:43
Prodej auto

...

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Nedávno mi bylo dvacet. Nadělal se kolem toho docela humbuk, později tomu začali říkat sametová revoluce. Teď se živím jako programátor-guru s vedlejší funkcí "Viktor Čistič". To znamená, že likviduji škody, které napáchali jiní. Kdo likviduje škody po mně, to opravdu netuším. Jo, a v diskusích už nevystupuji pod nickem dolch, ani pod žádným jiným.