Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

lubanek

18. 5. 2009 15:51
Fly now pay later.

Rád bych k tomu ještě přidal co nabízejí některé letecké společnosti. Leť teď  a zaplať později.:-)

0 0
možnosti
PK

dolch

18. 5. 2009 16:12
Re: Fly now pay later.

Výčet metod určitě nebyl konečný. Prodej na dluh je kapitola sama pro sebe :-)

0 0
možnosti
PK

repanak

17. 5. 2009 22:28
nejde o problém vnutit sekačku

mokrou a suchou trávu, ale o to aby si zákazník koupil sekačku u mne a ne u konkurence. Poptávka je stále i když ne tak velká jako v 90ých letech. Jinak mě akce Mountfieldu nepřipadá vůbec  hloupá. Koupím-li mraky nějakých mininotebooků tak je zvlášť v dnešní době pořídím hodně lacino. Horší vidím koupě např. druhé láhve "chlastu" za polovic atd. Článek ale směšuje celou řadu problémů - kvality, prodejních metod atd. A na to by se musely popsat stránky ...

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 5. 2009 22:43
Re: nejde o problém vnutit sekačku

No uznávám, z hlediska prodejce ta akce určitě není hloupá :-)

0 0
možnosti
RP

hisaak

17. 5. 2009 21:28
Obchodnici s vesmirem

Dobry clanek. Prakticky prodejcu mi obcas pripomenou sci-fi knizku Obchodnici s vesmirem. V knizce se vyrobcum povede vyrobit jidlo Sojacek, ktery obsahuje latku, jez povzbuzuje chut na napoj Kofilisima. A Kofilisima zase obsahuje latku, ktera u konzumenta zpusobi chut na Sojacek. :-) Jak jsme od toho asi daleko? ;-)

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 5. 2009 21:31
Re: Obchodnici s vesmirem

Obávám se, že toto už funguje :-) Můžu se zeptat, kdo zmíněnou sci-fi napsal?

0 0
možnosti
Z

zcek

17. 5. 2009 21:16
načasování

Jinak teda mám dojem, že současní výrobci asi nejvíc investují do nějakého výrobního algoritmu, který zaručí, že jejich zboží se poláme přesně den po skončení záruční doby. Takhle to bylo u nás s ledničkou, tiskárnou, setoboxem,čekám, co pračka, akorát u DVD přehrávače jim to nevyšlo, chcípnul 2 týdny před uplynutím záruky, tak nám nasolili prachy zpátky a za poloviční cenu jsme si koupili o dost lepší.

0 0
možnosti
RF

Radek Folprecht

17. 5. 2009 21:12
A nejhorší

jsou ty čokoládový vajíčka. Pořád do toho cpou nějaký hračky ;-D. Když je tam třeba pěkný atiíčko, tak budiž. No ale co s fialovou potvorou z moře vytaženou nebo z vesmíru přiletěnou ?8-o

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 5. 2009 21:19
Re: A nejhorší

No to mi povídej. Toho doma máme mraky. Čas od času to nameteme na lopatku a odneseme panu doktorovi. Jenže asi nejsme sami, koho to napadne, takže kdykoli jdeme s dětmi k jakémukoli doktorovi, tak nás v závěru vyzve, ať si vybereme nějakou pěknou hračku z košíčku, nebo klidně dvě. Tomu říkám koloběh hraček z kinder vajíček :-)

0 0
možnosti
VN

venda44

17. 5. 2009 21:10
Konkrétně Mountfield

Konkrétně Mountfield nedokáže nabídnout  kvalitu, tak se snaží zaujmout jinak. A asi se mu to pořád vyplácí, pořád se najde dost takových, kteří si radši koupí předražený šmejd, s vidinou výhry na kole štěstí. Vždyť on i ten noutbůk není k zahození - i když ho na nic nepotřebuju, je přece zadarmo.

0 0
možnosti
Z

zcek

17. 5. 2009 21:13
Re: Konkrétně Mountfield

Právě - vytočte si slevu. Proboha, normálnímu člověku dojde, že když dávají slevu všem, tak holt asi nasadili o dost vyšší cenu. Proto např. nenakupuju v Bille - držitelé jejich karty mají 5% slevu. Pro mě to znamená, že veškeré zboží je o 5% dražší. A ono je - v podstatě cokoliv se dá jinde koupit levněji. Nejde o prachy, ale o princip - dávat slevu furt je přece pitomost. Stejně tak Kika - tam jsou slevy imrvere. Ale lidi to žerou, tak to budou dělat.

0 0
možnosti
Z

zcek

17. 5. 2009 20:52
neberu

A co vám brání ty věci si nebrat?? Je fakt, že paní se velmi divila, když jsem si koupila nevím už co, a ona mi dávala jakousi knížečku a já ji nechtěla. "Cože, vy nechcete slevu na brýle u našeho partnera až 15%??????!!!!!!!!!!!!!!" Ne, nechci, nemíním tahat v tašce nějaký kupon a čekat, až budu chtít nový brejle a pak hledat toho jejich partnera, abych tam zjistila, že sleva AŽ 15% se vztahuje buď na naprosto nemožné modely nebo naopak modely v ceně o 30tis výše. To známe, takové triky. Paní z toho byla úplně hin.

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 5. 2009 21:06
Re: neberu

Určitě jsou situace, kdy je možné nabízenou výhodu s klidným srdcem odmítnout. Ale třeba v případě sekačky s notebookem už to tak jednoduché není. I kdyby ten notebook stál 5000 - dovedu si takový shit představit - tak je to 5000, které prodejce asi neodečte, pokud zákazník notebook odmítne. Takže si ho vezme, i když má třeba doma lepší a žádný další ve skutečnosti nepotřebuje. Vezme si ho s tím, že ho budďto někde udá, nebo ho nechá dětem na hraní (kterým za pár týdnů zamýšlel nechat svůj současný, neboť v práci dostane nový). A zcela zbytečný notebook je prodaný.

0 0
možnosti
PN

burden

17. 5. 2009 20:35
funguje to

Upřimně řečeno nelíbilo se mi, když mi manželka hutnovala auto tak jsem jí koupil taky jedno ať si huntuje svoje. Kdo by taky sledoval v televizi seriály, chce to jednu televizi na seriály pro manželku, jednu na pohádky pro děti a jednu na moje pořady. To nemyslím jako vtip, prostě doba je taková. Tytam jsou doby rodinného fára, kdy se lidi rozlišovali podle toho, kde v rodině je auto a chudáci, co jezdili sockou. Auto prostě patří k člověku a ne k rodině, přece se o ně nebudeme tahat.

0 0
možnosti
JL

Kapitán Hollister

17. 5. 2009 20:34
ale klídek

opotřebení, to je mocná zrň denšího průmyslu. automonil se opotřebí, okouká, a po 3 až 5 letech je čas na jeho výměnu.  a tak ej to se vším, spíš mám dojem, že takový ty levnjší výrobky jsou naschvál  dělány načasovaně tak na rok maximálně. aby pak nastal důvod koupit mladého nepotřebovaného kolegu. jo, je to cesta do pekla. a ani já  nevím jak z toho ven.

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2177x
Nedávno mi bylo dvacet. Nadělal se kolem toho docela humbuk, později tomu začali říkat sametová revoluce. Teď se živím jako programátor-guru s vedlejší funkcí "Viktor Čistič". To znamená, že likviduji škody, které napáchali jiní. Kdo likviduje škody po mně, to opravdu netuším. Jo, a v diskusích už nevystupuji pod nickem dolch, ani pod žádným jiným.