Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ToMiSoft

8. 2. 2010 9:59
No

S něčím by se dalo při dostatku dobré vůle souhlasit, ale s čím se moc souhlasit nedá je to, že jste evidentně totálně nepochopil myšlenku virtualizace adresářů a registrů (Vista, 7 a 2008).

0 0
možnosti

hurkajan

8. 2. 2010 3:25
tak nevím

mám ty vajíčka zpracovat Woknem nebo válcovat plechem za studena...Unix vrčí  windows oknem smrti modře mlčí s Tučnákem postaru zahrajem si o převod dat na babu zpod televize bručí  basicem Didaktik až mě naštve vytáhnu šňůru ze zdi ať mám klid Cpm robotron dnes ještě žije článek mě uvedl do tiché nostalgie...z krásné historie...

0 0
možnosti

Andee

7. 2. 2010 14:03
Autore,

pokud jste nás chtěl rozesmát, povedlo se. Tuhle snůšku blábolů může žrát leda laická veřejnost. Nedělám si iluze o dokonalosti Windows, natožpak paskvilu jménem Vista, ale tři věci jsou na tomto prostředí pro programátora naprosto zásadní - komplexnost, systematičnost a podpora. V těchto třech ohledech neexistuje lepší systém pro vývoj aplikací. Unixové systémy (ať už zmíněný Linux nebo třeba i OSX) mají jiné nezpochybnitelné výhody, ale nikdy se pod nimi nikomu nebude tak dobře programovat, jako v prostředí Windows. Jejich komerční úspěch není jen o tom, že je "vnutí" na každý prodaný počítač, ale hodně i v tom, že vývojáři mohou jednoduše vyvíjet aplikace. Apple nedávno tenhle model dovedl téměř k dokonalosti ve spojení iPhone & AppStore. Až tohle pochopíte, přestanou vás znervózňovat méně podstatné věci, o kterých v článku mluvíte.

0 0
možnosti

PepaVonDepo

5. 2. 2010 12:37
NT 3.51

NT 3.51 byl poslední opravdu dobrý MS OS. NT4.0 už byl win32 dort uvařený kočičkou a pejskem.

0 0
možnosti

Andee

7. 2. 2010 14:06
Re: NT 3.51

Jasně, MS-DOS 3.30 rulez ;-DRv

0 0
možnosti

Gloom (http://bakic.blog.cz)

4. 2. 2010 17:22
64 bit

Nazdar Pavle. Obsah diskuse se dal očekávat a jak jsem napsal už dřív: "Nenajdeš dva ajťáky, co by se shodli" a totéž platí i o programátorech. Takže ty hádky tady, to je jenom důkaz, že ono tvrzení je správné.

A teď už k tomu článku. Vesměs souhlasím. Mě od Microsoftu mrzelo nejvíc to, že jsem očekával s Windows Vista (a pak 7), že udělají něco, jako tlustou čáru a systém bude napsaný úplně nově. Ideálně, kdyby nové Sedmičky byly už jenom 64 bitové a celé vývojové prostředí taky. Dosáhlo by se tím aspoň odbourání rudimentů, které se s Windows vlečou už od dob dávno minulých. Očekával jsem od toho, že se starší zdrojáky budou dát importovat a výsledkem budou programy na jakž takž sjednocené platformě. Nakonec ale Microsoft udělal tolik verzí Windows, že člověk fakt neví, pod čím má cenu psát, aby to vydrželo aspoň trochu do budoucnosti. A to jsem poslední, kdo si má na co stěžovat, protože píšu jenom jednoduché aplikace pro ovládání externího hardware.

0 0
možnosti

dolch

4. 2. 2010 18:46
Re: 64 bit

Ahoj Zdeňku, dík za komentář. Co se týká 64/32bitů, tak MS už nebude dělat 32 bitové servery. Nevím, jestli příští verze OS bude ještě 32 bitová. Jinak hodně čtenářů to asi pochopilo tak, že posílám někam celý MS. Tak jsem to ale nemyslel, pouze jsem je posílal někam s těma jejich občasnýma a nepředvídatelnýma změnama.

0 0
možnosti

shrink

4. 2. 2010 9:36
Pavle,

tahle diskuse je prostě skvostná, pro laika jako já! Dík! :-)

0 0
možnosti

dolch

4. 2. 2010 9:44
Re: Pavle,

Není zač, není zač :-)

0 0
možnosti

atsmilan

4. 2. 2010 0:59
Skutečnost je ještě horší

   Vážení programátoři, vyprovokovali jste mne k mému prvému vstupu do diskusí na idnes. Programuji cca 30 let. Všem, kteří zde básní nad dokonalostí Windows přeji následující scénář: 

   Napište trochu větší projekt kombinující řízení procesu a databáze (slovem větší myslím několik milionů řádků C++). Buďte donuceni na tento projekt držet záruky a povinné údržby po dobu několika let. Dále si předplaťe službu MSDN subscription za cca 2000 US$ ročně, abyste měli jistotu, že Vaše případné problémy vyřeší Billův kvalifikovaný tým. Pokud k problému skutečně dojde, dozvíte se, že jste "probably hit some system limit" a můžete Vaše programy pro jistotu přepsat. 

   Nesouhlasím se všemi tezemi, které autor uvedl, ale pro změnu bych mohl přidat další perly z Billovy dílny (service pack  compileru, po kterém přestalo fungovat ODBC a TCP/IP sockets, service pack Win2000, po kterém nejelo nic, atd.). Každopádně souhlasím s výzvou, ať jdou i s Woknama  do pr...

0 0
možnosti

Mirek1963

3. 2. 2010 19:55
COM definice

Úžasná definice technologie COM. Pan autor o ní zřejmě četl v ABC a teď se fundovaně s laickou veřejností podílí o své zážitky.

0 0
možnosti

JiHik

3. 2. 2010 19:02
Blábol

Autor je zjevně amatér a honí si zde ego. Já volám a doufám, že do zadnice půjdou tito takzvaní "odborníci" co machrujou na laiky takovýmito nesmyslnými a "dloooouhými" články. Určitě bych si jako programátor a IT profesionál nedovolil tvrdit, že Windows jsou dokonalé, ale to co autor blábolí je leda tak úsměvné a utvrzuje mě, že je to jen plácal a packal.. Přesně kvůli takovým lidem (hlavně jejich špatnému pojetí účelu a produkci zmetků) jde spousta věcí do kopru a nefunguje. Tahle demagogie mě vytáčí (demagog je člověk, co úmyslně přivádí neznalého v omyl). Mimochodem je mi 37 a programuji od dob ZX spectra ve strojovém kódu, assembleru, následně od DOSu, atd. Takže jsem si celou historií prošel. A taky kolem sebe mám spoustu profesionálních programátorů. Ale takovéhle výlevy prostě neuslyší člověk od programátora, to musí vlézt do nějakého blogu ..

0 0
možnosti

JiHik

3. 2. 2010 19:06
Re: Blábol

A nejvíc mě dojímají zasvěcěná plácání  "Fabie je vlastně Felicie" a "Oktávka je vlastně Fábie" a "Superb je vlastně Oktávka", jenom tomu dali jiný zrcátka. Takže vlastně Superb je Felicie a nejlepší auto byl Favorit, protože jsem si tam mohl přišroubovat kam jsem chtěl, co jsem chtěl. A že jsem prase? To přece nikomu nevadí ...

0 0
možnosti

mlada_fronta

2. 2. 2010 13:00
Hahaha

Pouzivam jiz radu let PC s OS od Microsoftu: NT3.51, NT4.0, Win2000, WinXP. Programuji v prostredi VS a SDK/DDK ruznymi jazyky nejruznejsi sw aplikace: od webovych aplikaci, webservisu, spustitelneho kodu ve Win32/MFC/.NET, databazove aplikace az k systemovemu programovani (ovladace zarizeni v NT-kernelu). Pouzivam PC s MS Windows k praci v AutoCADu (3D modelovani strojariny), v OrCADu (obvodarina a PCB), v prostredi Xilinx WebPACK delam ve VHDL modelovani digitalnich obvodu, v LabVIEW ridim laboratorni experimenty pres GPIB, v Matlabu a IDL delam fyzikalni vypocty. K tomu pracuju po MS Windows s grafikou (InDesign, Illustrator, Photoshop, Nikon Capture), v ActionScriptu programuji flashove animace, dalkove ovladam DSLR, a samozrejme pouzivam MS Office a programuju v nem aplikace ve VBA a s pouzitim OLE. Take jsem velice spokojen se starym dobrym IE6. Pouzivam PC s procesory Intel. A mnoho dalsiho.

0 0
možnosti

mlada_fronta

2. 2. 2010 13:02
Hahaha (pokracovani)

A jsem naprosto spokojen nebot mi vsechno pekne funguje. Tomu panovi, co napsal tento zvahlav se akorat musim smat, protoze pise o vecech, kterym nejspis moc nerozumi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Nedávno mi bylo dvacet. Nadělal se kolem toho docela humbuk, později tomu začali říkat sametová revoluce. Teď se živím jako programátor-guru s vedlejší funkcí "Viktor Čistič". To znamená, že likviduji škody, které napáchali jiní. Kdo likviduje škody po mně, to opravdu netuším. Jo, a v diskusích už nevystupuji pod nickem dolch, ani pod žádným jiným.