- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Opravdu jsem se pobavil a vzpoměl si na své začátky v učení. Jistě, dnes už jsem schopen vařit cca. deset druhů knedlíků, ovšem ty začátky! Staré housky, hnusný bílý chleba, houskové knedlíky bez pečiva... úžasné
Sakra, utekl mně příspěvek - jedno kliknutí a bylo to... :-)) Hele chlape, na to já bych neměl trpělivost. Já si raději vyhraju s tím ostatním (kusem kance) a čas ušetřím vařením knedlů od Vitany.
A Hanko - já baštím kance až ,,po tom" , takže jestli bude partnerka ,,spokojená" (uspokojená), to záleží na tom, jestli mám celou tu dobu před sebou vidinu toho kance... :-)) čau Vláďa K.
"...Předně krájejte tři dny starý housky. Až jich budete mít plnou vanu, a
nebudete ještě krájet ani den, tak vám snad dojde, že asi něco děláte
špatně..." Dekuju Pavle za spominku a za smich - Tvuj Kanadsky bratranec pise s Luhacovic
vaření maximálně zjednodušit, a tak vařím knedlíky zásadně v silikonové formě v mikrovlnce, a je po problémech s rozvařením....
Tak to neznám. Jenom mám zkušenost, že když se knedlíky ohřívají v mikrovlnce, tak si na nich nějak nepochutnám.
"krájejte tři dny starý housky"...já myslím, že by Vláďa Kroupa neměl trpělivost čekat tři dny, než nakrájíš housky...a pro jaký množství lidí to prosím Tě krájíš? Tři dny?...Článek roku
Hani, to je takový vtip z Holzmanna - jak vařil knedlíky podle kuchařky. "Stálo tam: krájejte tři dny starý housky. Já už jich měl nakrájenou plnou vanu a ještě jsem nekrájel ani den." Tak jsem si to vypůjčil. Ale nic víc
Dneska jsem doma nadhodil ty Poděbrady. No, uvidíme. Ještě to bude muset trochu dozrát.
je nejrychlejší příloha k jídlu. Kupovat knedlík v prášku může jedině trotl.
Doporučuji knedlík vařit v páře na pařáčku překrytým plátýnkem. Je to kvůli přilepení.
Vařit v páře podle velikosti zhruba dvacet minut. Pod pokličkou, a celou dobu nezvedat. Po dvaceti minutách propícháme špejlí ještě v hrnci a vyndáme! To kvůli sražení knedlíku. Vaření v páře má tu výhodu, že se i ty nejnepovedenější knedlíky nesrazí, nebo se nerozváří, takže i to největší kuchařské střevo podá obdivuhodný výkon. Opravdu se nedá zkazit! Držím palce!
Ještě jsem to nezkoušel, ale možná se k tomu odhodlám. Zní to slibně. Je fakt, že z tý vody nejsou vždycky úplně na povrchu nejlepší.
na to vědecky. Asi jako můj muž. Jednou za rok řeknu: udělej něco malého...Hledá nejbližší restauraci... Anebo shání číslo na picérku.. ta to doveze až domu.
Jo a housku tam nedávám.
Článek moooc pěkný.
Já tam housku většinou taky nedávám. Ale u mě je to tím, že víc kupujeme rohlíky
Ty seš kůň. Recept na knedlíly, jehož přečtení trvá déle než samotná výroba těch knedlíků (včetně nákupu surovin).