Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mikmik

13. 1. 2010 15:23
Poloptavdy jsou nejhorsi mytem

To co pisete je velmi zavadejici. Klasicka ukazka polopravdy. Je treba predevsim poukazat na zdroje zadluzenosti statu. Pokud by firma, mela hospodarit na zaklade pravidel jaky ma stanoveny cesky stat, pak by jednozancne do par mesicu zkrachovala. Bez zasadnich zmen v rizeni statu, novem nastaveni problematickych zakonu a hlavne v uzakoneni osobni zodpovednosti ve vrcholovem statnim managingu se nic nezmeni.

Osobne odmitam platit za nezodpovednost uredniku. Verte, ze vy v clanku resite jen momentalni situaci, kde je treba opravdu setrit, ale co s tim  zmenite az obcane usetri statu penize tim, ze budou na danich znovu sproste okradeni. Nic. Zacne to znovu. Zacarovany kruh, z ktereho je jen jedina cesta. rapidni prehodnoceni osobni zodpovednosti na vedeni statu na vsech stupnich. Reseni jsou vzdy jednoducha a jsou v lidech a jejich chovani. Pokud by urednik mel nasebou bic terstniho postihu za zneuziti sve pravomoci, fungoval by jako urednik.

0 0
možnosti
PK

dolch

13. 1. 2010 16:03
Re: Poloptavdy jsou nejhorsi mytem

To nepíšete nic, s čím bych v podstatě nesouhlasil. Já v článku nehledal řešení. Chtěl jsem pouze poukázat na to, že z těch nekompetentních rozhodnutí vysokých státních úředníků má prospěch mnohem širší vrstva lidí, než by se než by se na první pohled mohlo zdát. A že pokud dojde k nějakému pokusu o nápravu, pocítí to také mnohem víc lidí, než se na první pohled zdá. Zatím je ovšem jakýkoli pokus o nápravu v nedohlednu, takže si vesele a dobře vegetíme na dluh.

0 0
možnosti
H

hanička-sluníčko-srdíčko

17. 12. 2009 12:37
Ano, žijeme si

moc dobře:-)

AhojV

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 12. 2009 14:48
Re: Ano, žijeme si

Ahoj Ha- já radši nebudu jmenovat. Jsem rád, že Tě tu zase vidím :-)V

0 0
možnosti
DR

Reeve

17. 12. 2009 9:59
Nejen "státní zakázky"

Ze státní rozpočtové politiky těží i ti, kteří prodávají zboží či služby státním zaměstnancům, důchodcům či nezaměstnaným (kdyby stát snížil jejich příjmy, byl by obrat a zisk soukromníků menší). V pozitivním i negativním smyslu jsou příjmy zaměstnanců v soukromém sektoru ovlivňovány platy v sektoru státním. Má-li účetní v soukromé firmě stejně (nebo dokonce více) jako účetní v příspěvkové organizaci, může za to "děkovat" i státu. Kdyby státu nebylo, byly by platy v soukromém sektoru nižší. Takže máte pravdu: Ty zbůhdarma vyhozené miliardy v konečném důsledku "prožíráme" my všichni, bez ohledu na to, zda jsme "státní" nebo "soukromí".

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 12. 2009 14:47
Re: Nejen "státní zakázky"

Ano, já myslím, že tak nějak měl článek vyznít. Omlouvám se, pokud se mi nepodařilo vše srozumitelně vyjádřit. :-)

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

17. 12. 2009 9:51
Vím jak na to

V mladickém nadšení vykonám pouť do Bruntálu. Zahodím peníze, vyměním si oděv s nejbližším žebrákem a budu  žebrat u

vchodu do kostela. Pak budu putovat po kraji, pomáhat chudým,

rozdávat svůj majetek,.nějaký čas budu pobývat v klášteře

kde budu pracovat jako umývač nádobí,budu opravovat kostely v Rýmařově a pomáhat malomocným. Budu hlásat absolutní chudobu a budu volit zelené.R^

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 12. 2009 14:45
Re: Vím jak na to

To je, Dezo, jistě bohulibá myšlenka. Já sice absolutní chudobu nehlásám, ale pokud je to něčí svobodné rozhodnutí, tak ho od toho určitě nebudu zrazovat :-)

0 0
možnosti
LB

LadkaKk

17. 12. 2009 9:40
Váš článek jsem četla celý..

.. je pěkně psaný. Za sebe napíši, že třeba v Nizozemsku na to jdou tak zchytra, že největší zatížení je již na občanech, kteří na tom finančně nikdy nebyli a neměli možnost býti lépe, systém byl a je prostě tak nastavem, kdy je ti "vyvolení" mají a diktují druhým své "požadavky". My jsme se třeba zadlužovali jen kvůli tomu, abysme vůbec dokázali splatit daně a různé poplatky státu (království - konstituční monarchii), nikdy  jsme si nemohli dovolit více a to jsme přitom oba pracovali.

Nesu já pak zodpovědnost za to, že druzí dokáží  nesmyslně rozhazovat prostředky druhých? Vždyť to je pořád o tom stejném, kdy, jakmile "velkým rybám" teče do bot, hup, a hodí zodpovědnost na druhé, kdy je pro ně vyžehleno a jdou "tvořit" dále. Ani tak nejde o peníze jako o lidi a celkový přístup ke všemu, kdy opravdu šetřit je na místě, ale žije mezi námi spousta těch, kteří ani z ničeho šetřit nemohou, není prostě z čeho. Všichni nemají stejný komfort.

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 12. 2009 14:43
Re: Váš článek jsem četla celý..

Díky moc za reakci. Nevím, co odpovědět. Článek neměl být stěžování na nesnesitelné poměry. Spíš jsem chtěl nějak připomenou všem, že svůj podíl na situaci máme všichni, i ti, co si to nepřipouští. Nejchudší ho mají ti, co čerpají nějakou podporu od státu - tím ale zase nemám na mysli, že by se podpora potřebným měla zrušit. Nejhůř jsou na tom ti, kteří mají malé příjmy a čerpají od státu minimální podporu. Ti, jak píšete, v jistém smyslu mají na situaci nejmenší podíl. Ale znovu podotýkám, smyslem článku nebylo hledat viníky ani způsob nápravy. Spíš jen tak rejpnout, aby si svůj podíl na situaci uvědomily co nejširší vrstvy lidí, kteří ten podíl mají, ale neuvědomují si ho a okázale trvají na tom, že oni nic. Tak asi tak.

0 0
možnosti
N

Nero

17. 12. 2009 8:42
On to myslel VÁŽNĚ

ČLÁNEK JSEM ČETL Nabízel splatit  120 000 a mít pokoj.Reagoval jsem na nesmysl do srandy s tím,že musí násobit toto číslo třemi,protože důchodci,postižení....no prostě musí to zaplatit i za ně.

Že se na mně sesypali komentátoři,,jasně.Ale pustil se do mne i AUTOR.Dokázal tím:MYSLÍM TO VÁŽNĚ!

Ten trouba myslí,že mu dá Paroubek nějakou průkazku aby se na něj nevstahovala DPH,mzdovka bude jemu počítat daň jinak...

Prostě kůl.

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 12. 2009 8:51
Re: On to myslel VÁŽNĚ

A, tak to je vtipné. Na to téma jsem tu nedávno četl podobný článek, ale ten už měl návrh, že autor svůj dluh zamázne, v názvu.

Copak o to, jednalo by se v podstatě o zabavení úspor obyvatelstva, čili měna v podobě, kterou předvedl Zápotocký tuším někdy na přelomu padesátých a šedesátých let. Podstatná část dluhu by se tím asi umořila, ale do budoucna to není žádné řešení. Během pár let by se udělal dluh nový a ten už by nebylo z čeho zamáznout.

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2177x
Nedávno mi bylo dvacet. Nadělal se kolem toho docela humbuk, později tomu začali říkat sametová revoluce. Teď se živím jako programátor-guru s vedlejší funkcí "Viktor Čistič". To znamená, že likviduji škody, které napáchali jiní. Kdo likviduje škody po mně, to opravdu netuším. Jo, a v diskusích už nevystupuji pod nickem dolch, ani pod žádným jiným.