Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

milinek

14. 11. 2010 17:11
zkouška

Teď jsem to vyzkoušel. Místo špeku jsem dal sojovku a trochu chilli. je to opravdu jednou za čas. Snad pak stačím doběhnout :-)

0 0
možnosti
S

Satyriana

4. 11. 2010 16:34
Na fotce jsou Yum-yum,

což byly první z těch lepších, co se u nás vyrobily. Ty ostré z této řasdy jsou skutečně poctivě pálivé, i když si někdy do nich vedle česneku přece jen trochu chilli přidám. A vařím to, zalévám jen výjimečně.

Jinak když jsem na výletě za nějakým vzděláváním, beru si několik balíčků a udělám si "řidší", tedy méně silný "vývar", protože z pití sladkých blemtů a hnusných "dobrých" vod už je mi druhý den šoufl. Takže ze sáčku litr a je mi fajn.

Ono to občas vůbec nezaškodí - a pokud do toho dáváte chilli, udělá pytlíkovka pořádek v zažívání, hlavně v létě. Nevěříte? No schválně podumejte, proč v teplých krajích tolk lidi baští ostré karí a chilli a tak podobně. Co jsem naučila rodinu ostřejší jídla (případně chilli podpořit česnekem, což tu kolega taky uvádí), běháme jen dobrovolně kvůli pohybu ;-)

0 0
možnosti
S

Satyriana

4. 11. 2010 16:35
Re: Na fotce jsou Yum-yum,

Oprava: ne vyrobily, ale vyrojily : -)

0 0
možnosti
LV

lubanek

4. 11. 2010 16:32
Česká kuchně.

Ahoj Pavle. Všude dobře doma nejlépe, zvláště když mohu mít česká jídla.:-)

0 0
možnosti
PK

dolch

4. 11. 2010 16:38
Re: Česká kuchně.

Ahoj Lubo, tohle je takové typické české jídlo z Asie :-)

0 0
možnosti
P

pěnice

4. 11. 2010 15:41
Z konzervy ani sáčku zásadně nevařím.

Výjimkou byly právě čínské polévky.Moje vnučka,milující polévky všeho druhu,když objevila ty čínské,nechce jiné.Kupuje si je tajně,protože jí to vymlouváme,ale asi ji baví ta snadná příprava.Navíc,ona to dělá tak,že až nudle změknou,vodu slije a cpe se jen těma nudlema.

0 0
možnosti
PK

dolch

4. 11. 2010 15:47
Re: Z konzervy ani sáčku zásadně nevařím.

Tak to dělám někdy taky. To je ta jednodušší varianta :-)

0 0
možnosti
V

vmt

4. 11. 2010 13:59
Začala jsem používat

z čínských polévek pouze nudle. Nechám je změknout ve vařící osolené vodě. Paj už je jedno, jaké maso  na čínu nebo zeleninu jimi doplníte.  Vyjde to levněji než balík nudlí, které jsou v podstatě stejné.

0 0
možnosti
PK

dolch

4. 11. 2010 16:46
Re: Začala jsem používat

Pokud nakoupíte opravdu ty nejlevnější, tak se to může vyplatit. Ale u těch nejlevnějších bych měl strach nejen s tím kořením, ale i s těmi nudlemi. Jednou jsem omylem koupil nějaké ruské či co, a byl to dost humus. Myslím, že jsem to celé vyhodil.

0 0
možnosti
AR

Don don

4. 11. 2010 12:41
no

čau. Ne že bych to musel každej den, ale občas si večer dám. Mně to chutná podle návodu, jen než se mi uvaří voda přidám na tenké plátečky pokrájený česnek. Zaliju vodou a nechám dojít. Mně to tak chutná. A je mi jedno jestli to někdo nejí:-)

0 0
možnosti
PK

dolch

4. 11. 2010 13:12
Re: no

A dáváš si tam to koření všechno? To musí bejt docela síla, co?

0 0
možnosti
AK

Alka.24

4. 11. 2010 12:31
No kdyby

nebyla z pytlíku možná, ale takhle br...Jedna moje švagrová ty polívky z pytlíku dělá, podotýkám české,  a to je tedy pěknej hnus. No, proti chuti žádný dišputát.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Nedávno mi bylo dvacet. Nadělal se kolem toho docela humbuk, později tomu začali říkat sametová revoluce. Teď se živím jako programátor-guru s vedlejší funkcí "Viktor Čistič". To znamená, že likviduji škody, které napáchali jiní. Kdo likviduje škody po mně, to opravdu netuším. Jo, a v diskusích už nevystupuji pod nickem dolch, ani pod žádným jiným.