Vyloučit nevyloučit?

V poslední době se stává zvykem všech politických stran - ať jde o levici nebo pravici - řešit neposlušnost poslanců a významných členů vyloučením. Vzpomeňme si na Tlustého (tam to nevyšlo) nebo na Snítilého (tam ano).

Teď se na podobnou metodu vrhnul Zelený Bursík. I on má ve své straně takové osoby, které mu neudělají vše jako jeho milá i "milá" Katuška Jacques (proč  ne Jacquesová?) a tak je nutno se s těmi neposluchy vyrovnat.

Trio žen - Kuchtová, Jakubková a Zubová - a Čáslavka, všichni z vnitrostranické frakce Demokratická výzva mají teď problém.  Naplácat jim na zadeček by asi nepomohlo - asi by nedrželi a Martina by to tak nevzrušovalo a tak se rozhodl je vyloučit.  Vždyť oni si dovolili mít jiné názory než Jeho Veličenstvo Martin I. a tak je nutno je potrestat.

Postavit je na pranýř - to by asi nevyšlo, co kdyby je zelení voliči začali oslavovat, protože mají stejné názory, zostudit je v tisku - taky problém, kdo by o tom psal - možná Kotěhulský (omlouvám se Kotěhulkám) zpravodaj, popravovat za názory - to taky nejde.´

A tak to vyřešme demokraticky - nejprve to proženeme přes revizní komisi (tam má Martin převahu) a pak je vyloučíme na Republikové radě - tam tu převahu - byť možná těsnou nebo děsnou - má taky.

Proč to nedělá přes základní organizaci (tam by asi pravděpodobně neuspěl)!!

Že by hlavním důvodem téhle šaškárny byla věta "Jestli si něco nemůžeme teď dovolit, tak je to další vnitrostranický konflikt vynesený před veřejnost. Balancujeme na hranici volitelnosti,"kterou Buršík pronesl? Když nejde o koryta - ať v našem Parlamentu nebo v Europarlamentu - tak asi nejde o nic.

Co kdyby se Bursík za rok nedostal do Parlamentu a nebyl vicepremiérem za mizerných 100 a více tisíc měsíčně, co kdyby se Katuška nedostala do Europarlamentu? Té by ty statisíce také chyběly. Nebo je snad důvod jiný?

Před desítkami let se v jisté straně také vyloučilo významné procento členů. Není vyloučení čtyř členů a možná následně i těch, kteří s nimi symatizují procentuálně stejně velkou čistkou?

Autor: Karel Krejčík | sobota 7.3.2009 6:40 | karma článku: 16,81 | přečteno: 761x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03