"Trest" pro Spartu?

Tak se promptně a rychle sešla disciplinární komise ČMFS, která nám "potrestala" Spartu za hozený dělobuch do hřiště. To by bylo dobře, kdyby ten trest nebyl tak trochu jako pohlazení.

Zopakuji - Sparta má na tři ligové zápasy zavřené tribuny za oběma brankami, jak dolní tak horní patro, navíc zaplatí pokutu 250 000 korun.

Opravdu krutý trest - 250 tisíc, to je plat jednoho průměrného nebo možná trochu lepšího hráče Sparty za měsíc . Berger nebo Řepka by za to asi nenastoupili. A zavřené tribuny? (cca 9000?) - tak velké návštěvy na Spartu nechodí, aby to Sparta tvrdě ekonomicky pocítila - Liberec Spartu nevyprodá, Plzeň také ne a Ostrava - tam se určitě najde nějaký postup, třeba si Sparta předehraje zápas s Bohemians - tam to tolik bolet nebude.

"Fans" - ti se operativně přemístí do jiných částí stadiónu - je mi líto slušných sparťnských fanoušků - a i tam zůstanou v anonymitě - kdepak jsou tolik proklamované záznamy bezpečnostních kamer? Nikde jsem nečetl nic o "kvalitní pořadatelské službě" - nebo tam bylo všechno v pořádku?ř

Úplně mne rozesmálo tvrzení policie, že tuší, kdo výbušninu vyrobil. To je opravdu kvalitní zjištění, ale vrhače to usvědčit jistě nepomůže. Nepřipadá vám divné, že sektor  v kterém vrhač stál, nesnímala žádná z bezpečnostních kamer na stadionu? Co už chtějí snímat, když ne sektor "fans"?

Nevyznamenal se ani pan Karolyi - "nekompromisní" šéf disciplinárky. "Nechtěli jsme trestat slušné sparťanské fanoušky" - to je důvod - a když došlo k inzultaci na Bohemce - tak Bohemka vyfásla půl miliónu a zavřené hřiště. Když odešla Slavie ze hřiště (tak se zachovat samozřejmě neměla) - vyfásla 2 milióny). a trvzení, že Sparta bude investovat  pět set až sedm set tisíc do dalších bezpečnostních opatření - do jakých a budou účinná stejně jako výše uvedené kamery?

Na co ještě čekáme?

P.S.: Když dostala Sparta trest od UEFA za zápas s Ajaxem - tak to tehdy bolelo  Ti se se Spartou nemazlili.

Autor: Karel Krejčík | čtvrtek 19.3.2009 23:24 | karma článku: 17,95 | přečteno: 1274x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03