Tour de France - 2. část

Tak je tu zase další den volna na TdF a během necelého týdne se situace dost změnila. Co se vlastně stalo?

Když jsem v první části http://krejcik.blog.idnes.cz/c/42682/Tour-de-France-1-cast.html psal o dopingu, netušil jsem, že to tak dopadne, jak to dopadlo. Nechali se chytit další cyklisté a mezi nimi i takoví, kteří si dělali naději na úspěch - buď celkový nebo etapy - Ricco, Dueňas, Piepoli. Že to vedlo k odstoupení jedné celé stáje - Sauniere Duval - tomu se ani nedivím, když v tom byli namočeni dva její lídři.  Že se některé společnosti, investující do cyklistiky milióny eur (Barlowordl) stahují ze sponzorinku také ne. Jen doufám, že se ostatní poučí a nebudou riskovat další skandál - to už by Tour asi zlomilo vaz.

K výsledkům - 5 etap se opět jelo dost podobně a v závěru se prosazovali sprinteři - pokud samozřejmě se udrželi v pelotonu. V dojezdech vynikal Brit Cavendish, který letos vyhrál už celkem 4 etapy TdF. před nedělní horskou etapou však odstoupil a docela ho chápu - v Alpách by měl asi obrovské problémy. Rozhodovala poslední nedělní etapa s dvěmi superkopci a zase se peloton roztrhal. Vyhrál sice jeden z uprchlíků, ale čelo závodu si to v posledním kopci opět rozdalo na plné pecky. A měnil se i žlutý trikot - Evanse, který vedl o sekundu, vysvlékl Frank Schleck z Lucemburska. vede jen o 7 sekund a ještě šestý Sastre má ztrátu pod mimnutu. To je dobře zajetá časovka, která na závodníky ještě čeká a to nemluvím o úterní a středeční alpské kalvárii.

K našemu Kreuzigerovi - opět v poslední etapě dokázal, co v něm je a dojet na 11. místě - před tím je nutno smeknout. Jeho nyní už 14. místo celkově a ztráta na bílý trikot (pro nejlepšího mladého jezdce) pod 2 minuty, to opět dokazuje jeho mimořádnou formu. Pokud obdobně zajede i další dvě etapy, mohl by se dostat i do první desítky a to by bylo fantastické.

Ve středu budeme moudřejší a v neděli už bude jasné, kdo si odveze z Paříže žlutý trikot.

Autor: Karel Krejčík | pondělí 21.7.2008 7:15 | karma článku: 11,18 | přečteno: 1292x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03