Tak se to Paroubkovi nějak zadrhlo

O víkendu konala ČSSD druhou část sjezdu - sjezd na díly - opravdu zajímavá myšlenka a co takhle permanentní sjezd?

Zpočátku to klapalo jako na drátku - na první části schválili Jirkovi změnu z přímé volby a zvýšil se počet místopředsedů - zase jeden straník navíc s velkou funkcí (nakonec to získal Zaorálek). Na sjezd po letech dorazil prezident (o čempak si asi povídali - že by o tenise?).

Jirka pronesl projev, kde všechno pochválil - hlavně sebe - všichni mu tleskali a kdo netleskal, toho ji jistě někdo všiml a Jirkovi to bonzne. Pak pro jistotu část sjezdu byla pro novináře a veřejnost neveřejná (co kdyby se něco někomu nelíbilo a novináři by to vynesli?) No a pak se začalo volit. Na předsedu jeden kandidát, na 5 místopředsedů 5 kandidátů (ostatní raději odstoupili). Jaká idylka!

A pak to začalo - Jirka dostal "jen" 3/4 hlasů. Jak si každý čtvrtý mohl dovolit přítele předsedu nezvolit? Že by si Jirka zjistil, kdo to byl? Je pravda, že minule dostal jen 60 % hlasů, ale každý místopředseda dostal těch hlasů podstatně víc. A jediná žena  - hejtmanka Vaňhová - zvolena nebyla vůbec ani v 1. ani v 2. kole.  A tak se začala hledat náhradnice - hledala se hledala - nějaké ženy se našly - ale ani nedělní volba nepomohla a tak si nakonec delegáti odhlasovali, že tu 5. do mariáše - i když ten se hraje ve čtyřech - vybere Ústřední výbor - taky zajímavá metoda. A co takhle zvolit Petru (nemyslím Buzkovou, ale Paroubkovou)?. S tou by si předseda jistě dobře rozuměl!

Pak se ještě schvalovalo kde co, rezoluce, výzvy atd. Ty proti radaru, krizi , poplatkům a dalším se daly čekat. Ovšem docela by mne zajímalo, jak chtějí socialisté registrovat lobbisty nebo vytvářet černou listinu korupčních firem? Nebo dokonce zabavovat takzvané nevysvětlitelné příjmy - co na to říkal třeba Standa Gross?

V úterý se ukáže, jestli dostanou socialisté další dárek - nedůvěru vládě. To ovšem zdaleka neznamená, že dostanou vládu na podnosu - i když po ní touží od památného Paroubkova projevu o Únoru - nebo snad ne?

Autor: Karel Krejčík | pondělí 23.3.2009 6:25 | karma článku: 29,77 | přečteno: 1485x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03