Šťastná země

Na závěr školního roku se většina škol vydává na školní výlety, aby se děti před prázdninami odreagovaly před stresem zkoušek, obav z vysvědčení, nebo jen proto, aby poznaly krásy naší vlasti.

Nejinak tomu bylo ve škole, kde pracuje moje manželka. Spolu s kolegyní řešily, kam vyrazit. Pro prvňáčky, které letos učily, není někdy jednoduché vyhledat vhodný tip na výlet. Dlouho vedla zoologická zahrada v Liberci, ale nakonec dostaly tip na "Šťastnou zemi."

Co to je? Stačilo zasurfovat po internetu a na stránce www.stastnazeme.cz jsme našli spoustu zajímavých informací, doplněných i fotografiemi. Jde vlastně o areál přírodního zábavního parku,  který se nachází v Radvánovicích u Turnova, v těsné blízkosti zámku Hrubá Skála. Od května do záři nabízí originální programy podpořené množstvím doprovodných akcí, dřevěný hrad, trpasličí vesničku, houpačky, prolézačky, lanovky a trampolíny. Podle mne je program vhodný tak pro děti od 4 do 9 let.

Pro školní výlety zajišťuje i tzv. Štastné dny, kde se děti veselou a srozumitelnou formou dozvědí něco nového o světě kolem nás. My jsme si vybrali téma Jak vysvobodit princeznu, kde děti plnily různé úkoly, odpovidající jejich věku a postupovaly až k hradu, kde nakonec vysvobodily krásnou princeznu.

Program se dětem líbil, i když samotná pohádka byla kratší, než bylo uvedeno na internetových stránkách, ale o to více času zbylo na jiné aktivity ve Štastné zemi, především na lanovky a trampolíny. Počasí nám sice také trochu teplotně nepřálo, ale přesto si myslím, že děti na výlet nezapomenou  a odnesou si hezkou vzpomínku na poslední týden před prázdninami.

Pokud máte malé děti a Štastná země je pro vás vzdálenostně dostupná, neváhejte a podívekjte se do ní!!

Autor: Karel Krejčík | pondělí 2.7.2007 10:32 | karma článku: 8,73 | přečteno: 1286x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03