Sparta - ostuda na narozeniny

Ten nejhorší dárek ke 115. narozeninám si dala dneska Sparta - dne 16. listopadu 1893 vlastně Sparta vznikla - byly schváleny stanovy Athletic Clubu Sparta. A současnost?

Dlouhá léta suverénní tým prohrál ostudně se střížkovskými Bohemians. Což o to, prohrát se dá s každým, ale sparťanský podzim připomíná nejčernější sny pro pravověrné sparťany.

Nový trenér Lavička vydržel na lavičce jen několik měsíců, jeho nástupce Chovanec  má jen vyrovnanou bilanci - remizu v Plzni, vítězství nad Kladnem a Zlínem, porážku v Ostravě a blamáž na Žižkové s Bohemians. V evropských pohárech vypadli, utrpěli potupnou porážku doma od Slávie - co horšího se mlže ještě stát?

Dostala 4 branky, ukazuje se, jak chybí Řepka i se svými blikanci jasně nejlepší obránce Sparty. Brankář Kozáčik dostal z branky vyhazov po debaklu se Slávií, ale Blažek se taky nevyznamenal  - byť některé branky Bohemians byly výstavní - především ta první. Paradoxní je, že Sparta dostala 2 branky od bývalého (Kincl) a současného (Jeslínek) sparťana. Zklamal i útok - Sparta sice dala tři branky, ale dalších 5 minimálně zahodila.  A to  ještě přes hodinu hrála Sparta proti oslabenému soupeři o vyloučeného hráče!

Samostatnou kapitolou jsou sparťanští fans. To. co si dovolují a co jim vlastně beztrestně prochází, to už přesahuje meze. Na Žižkově řádili jako černá ruka a nic se nedělo. Kdy najde nějaký rozhodčí odvahu a zápas, kde lítají dělobuchy a dýmovnice na hřiště, ukončí? To se čeká na nějaké zranění nebo něco horšího?!

Hrozně se mi líbí vyjádření sparťanského trenéra Chovance - " zápas bude mít dohru, někteří naši hráči si sami napsali posudek pro budoucnost" - to se budou dobře placení (nebo spíše přeplácení) hráči vyhazovat a za velké peníze se budou kupovat noví?

Nebo se bude zase hledat nový trenér? Jak zareagují sparťanští fans - nebudou kopat hroby na hřišti, jako to udělali fanoušci v Drážďanech? A kdy odstoupí sparťanský boss? Odpověděl bych asi jen na tu poslední otázku - asi nikdy!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Krejčík | neděle 16.11.2008 22:55 | karma článku: 16,68 | přečteno: 2011x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03