Slibujeme, ale...

Několik věcí se nedá současné ČSSD upřít - neustále její představitelé vystupují v médiích, pořádají tiskové konference a před volbami do Senátu a krájů - slibují a slbují.

Jen za červenec se s těmi sliby roztrhl ne pytel, ale přímo žok.

Škromach a Čurdová slibují  důchodcům mimořádný příspěvek 3 000 korun, třináctý důchod a podstatné navýšení penzí, rozšíření dětských přídavků (třeba i pro rodiny se čtyřnásobkem životního minima), znovunavýšení porodného, opět novomanželské půjčky.

Urban zase mluví o snížení ceny pohonných hmot, novele zákona o investičních pobídkách, živnostníkům slibuje daňovou uznatelnost nákladů vynaložených na vzdělávání a zvyšování kvalifikace pracovníků .

Martínek kritizuje ze všech stran bytovou politiku současné vlády, především růst nájemného, navýšení cen stavebních prací, omezení programů podpory bydlení, nárůst cen hypoték,  nárůsty cen služeb spojených s bydlením atd.

Pro Ratha se zase stala terčem situace v LDN, kde IDnes odhalila řadu závažných skutečností a hned má řešení - výrazné zvýšení platů zdravotnického personálu, zkrácení pracovní doby na 6 hodin u ošetřovatelského personálu, který pracuje s imobilními a inkontinentními pacienty,  snížení počtu imobilních pacientů na jednu sestru a ošetřovatelku.

Podobných slibů bylo, je a bude. Nedělají je ale jen sociální demokraté, se svými sliby jistě přijdou lidovci, ODS, zelení i komunisté a další strany.

Řada věcí, které tady čtete, by se asi líbila všem z nás. Jistě byste rádi měli větší důchod, nižší ceny energie, lacinější benzín atd. Jako volební propaganda ideální.

Jedno mají však tihle sliby společné - říká se A - co všechno bychom pro voliče udělali, ale snad nikde se neobjeví B - kde na to vezmeme, eventuálně, čím nahradíme třeba nižší daně. A všechny ty sliby, o kterých jsme slyšeli, slyšíme a budeme slyšet, by nás stály jistě desítky milard, možná stamiliardy a ty jistě ve státním rozpočtu nejsou.

Autor: Karel Krejčík | pátek 18.7.2008 8:15 | karma článku: 28,70 | přečteno: 1726x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03