Šaškárna kolem trenéra skončila

Tak česká reprezentace má konečně nového trenéra. Vlastně po měsíci od porážky s Tureckem, která znamenala konec Brücknerovy éry, vybral fotbalový svaz toho „nejlepšího z nejlepších“…

Ovšem vývoj tohoto výběru to byl zážitek. Po Euro to vypadalo, že hlavním kandidátem bude asistent Brücknera Petr Rada. Čeští kandidáti dali přednost „jistějším“ (i když někde bych o tom pochyboval) smlouvám ve Spartě (Lavička), Slavii (Jarolím), Dubaji (Hašek). Situace se dokonce vyvinula tak, že se boss Košťál snížil a dokonce jednal se svým bývalým protikandidátem na funkci předsedy Haškem, ale ten si zachoval tvář a nabídku odmítl.

Na řadu přišlo tedy hledání v zahraničí. A dokonce se našly i peníze – mluvilo se o 300 tisících eur ročně. A nabídly se jen „hrnuly“. Postupně jsme se dozvídali, že nás bude trénovat Houllier z Francie (bohužel se ukázalo, že si ze svazu někdo vystřelil), Brazilec Carlo Parreira (další trapas naší fotbalové generality) a nakonec kromě dalších Němec Toppmöller. Ten už začal s Košťálem, který si jak se zdá osobuje právo rozhodování o všem, dokonce vyjednávat.

Dlouho to vypadalo, že se dohodnou, až nakonec několik dnů před volbou prasklo, že Toppmöller nechce české asistenty a že chce do práce dojíždět z Německa. A naděje na zahraničního trenéra byla v háji – neříkejte mi, že se o těchto požadavcích nemluvilo na začátku! A tak zbyli jen dva kandidáti – již zmiňovaný Petr Rada a Jozef Chovanec (generální sportovní manažer Sparty), jeden má „škraloup“ z EURO 2008 druhý byl po neúspěšní kvalifikaci na MS 2002 odejit (nebo rezignoval?). Velkým favoritem byl Chovanec a Rada byl podle signálů jen do počtu, aby se neřeklo.

Ale neuvěřitelné se stalo skutkem – outsider zvítězil, favorit byl poražen a tak máme nového trenéra reprezentace – Radu!! A to prý dokonce rozdílem dvou tříd 9:2. Překvapen výsledem tajné volby byl i sám Rada. V našem fotbale je opravdu vše možné!Každopádně měsíc na zápas ve Wembley proti Anglii – to není pro trenéra dlouhá doba k hájení! V září začíná kvalifikace, kterou Brückner třikrát po sobě (!) zvládl.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Krejčík | čtvrtek 17.7.2008 14:30 | karma článku: 10,12 | přečteno: 1137x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03