Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Djeda

5. 3. 2008 18:21
A co hasiči ?

Já bych to v rámci úspor veřejných financí ještě trošku vylepšil. Výjezd hasičů k požáru by si zaplatil ten, kdo je volal, a to podle spotřebovaného množství hasicí vody. Při spotřebě nad 50 kubíků byl výjezd nutný (oprávněný ). Do 50 kubíků si to ulejte kýblem, nebo zaplaťte. 

Jsem zvědav, kdy tato, nebo podobná hovadina napadne některého  předkladatele v parlamentu. Určitě by se tím zviditelnil. A o to přeci jde.

0 0
možnosti

Glock

5. 3. 2008 13:39
Pane Krejčíku,

ať to bude, jak chce, tak k nehodě Policii volat budu vždy. Dnes platím pokutu, zítra budu platit výjezd. A takto budu postupovat do té doby, dokud pojišťovny budou vyžadovat policejní protokoly.

Loni mi odřeli auto v Itálii a nejlepší taktika je VŽDY volat policii. Co je psáno, to je dáno.

P.S. V italštině je ŘP "dekret". ;-)

0 0
možnosti

Krejčík

5. 3. 2008 14:34
Re: Pane Krejčíku,

Já s Vámi souhlasím, mně vadí opravdu "systémový" přístup zákonodárců (nebo MV) k problému.

0 0
možnosti

stas

5. 3. 2008 12:23
Někdo ve vládních kruzích vypotil pěkný nesmysl

škoda 250 tis, se dost často rovná totální škoda. Kolik lidí se domluví na tom, kdo je viník či ne? Pojišťovny hned reagují tím, že budou zvedat pojistné. Co takhle hasiči, řeknou, že se jim to nevyplatí jezdit k požáru, když škoda je do miliónu. Co takhle záchranka nebude jezdit kvůli jedné zraněné osobě. Toto je absolutní blbost, pokud tady bude taková morálka jako je teď, tak doufám, že se toto neschválí

0 0
možnosti

Jarda

5. 3. 2008 11:23
Kdyby se přestaly cpát všeliké dotace

roztodivným NGO, hned by bylo dost peněz na provoz policie.

0 0
možnosti

bobo

5. 3. 2008 10:59
vlastní zkušenost

Odbočoval jsem z hlavní silnice a z vedlejší mě sramovalo auto. Škoda takřka směšná - já mě rozbitý blinkr, světlo, nárazník a trošku zmáčklý přední blatník. Viník nehody na tom byl podobně. Ukecal mě, že z důvodu ztráty bonusu nechce volat policii. Podepsal mě protokol s podrobným popisem nehody, nákresem a dokonce přiložil kartu z foťáku s nafocenou škodou a dopravní situací. Na pojišťovnu to však nenahlásil, po několikeré urgenci poslal vyjádření, že v době nehody byl v šoku a že ve skutečnosti se nehoda udála jinak, hlavní viník jsem já, neboť jsem prý neměl zapnutý blinkr a prý jsem ho ukecával já, navíc prý jsem jevil známky opilosti. Další svědci nebyli. Škoda byla minimální, dlabu na to, ovšem když si představím, že po této novele by byla škoda 450000 tak bych byl prostě v loji.

0 0
možnosti

AX

5. 3. 2008 10:49
Auta na leasing

Pri poskozeni auta na leasing vznika skoda 3.osobe a policii je nutne zavolat vzdy.

0 0
možnosti

Venda

5. 3. 2008 10:15
Řešení po česku

Tak jako velká většina našich zákonů jsou nedomyšlena, tak i tento bude jen další paskvil který přinese více problémů pro obyčejné občany - já tomu říkám "řešení po česku".;-€

0 0
možnosti

xlb2

5. 3. 2008 10:05
mala bouracka...

neni tresny cin, proc se jim tedy ma policie zabyvat? proc maji vsichni ze svych dani platit zvlastni servis pro motoristy? A ze jim pak pojistovna nebude chtit skodu zaplatit? treba se tak konecne nauci nasi ridici jezdit trochu slusneji.

0 0
možnosti

Zdenek Brandl

5. 3. 2008 10:37
Re: mala bouracka...

Stojím na křižovatce, ze zadu to do mě někdo napere. Neudělal jsem nic z kategorie neslušné jízdy a přesto se mi to může pěkně prodražit. Pokud toho, co nehodu zavinil nedonutím podepsat právně dobře ošetřený dokument, pak to taky může dopadnout tak, že celou opravu budu muset uhradit z vlastní kapsy. Paráda, ten kdo do mě naboural nespáchal trestný čin a pokud mi nic nepodepsal, zaplatím vše sám a pak se s ním můžu soudit. Výborně. Když se mi popisovaná nehoda nedávno stala a pán, který do mě vrazil se začal rozčilovat, že jsem nečekaně brzdil - zřejmě tu červenou ještě chtěl stihnout, zavolal jsem policii a vše bylo rychle vyřízeno. Po příjezdu jsme se podrobili dechové zkoušce, pán ji měl pozitivní,... a už to jelo. Oprava stala 23000 a byla celá uhrazena z jeho pojistky. Jak dopadl řidič pod vlivem nevím. Po novu bych nejspíš zapatil vše sám. R^

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

5. 3. 2008 9:47
A co pojišťovny?

No tohle pan ministr opravdu trochu nedomyslel. Zřejmě se inspiroval u ministra zdravotnictví. Jenže banální chorobu léčíme cash a stojí nás to stokorunu. Banální "strk" na silnici stojí cca výplatu. Proto máme auta pojištěná tzv. povinným ručením. Jak chce tedy řešit to, že každá pojišťovna vyžaduje o dopravní nehodě policejní zápis?

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
ekonom s přesunem názorů zleva spíše doprava