Platí Paroubkova prohlášení?

Parlament počal pracovat po prázdninách plnou parou, přesně podle plánu, přitom produktivita práce prudce padá, poslanci popíjí pivo, pak procházejí předsálím,  poslankyně probírají problémy prádla, předseda prahne po poklidném projednávání programu, proboha - přestávka pro poradu.

Dalo by se říct jediné - poslanci pokračují i v novém roce v metodách, které uplatňovali v loňském roce - jednomu bodu schůze se věnují téměř 5 hodin, neustále ho přerušují poradami klubů, odkládají, řečníci předvádějí stále stejné projevy na dané téma a výsledek?

Schůze, která má na svém programu "pouhých 233 bodů", ještě nezačala. Na jedné straně čekají na schválení třeba zdravotnické zákony, kolem kterých se strhne jistě debata na hodiny, zahraniční mise (kde hrozí ostuda v zahraničí) a kde vystupuje Paroubek jak starý král z Pyšné princezny - odvolávám, co jsem slíbil a slibuji, co jsem odvolal (co tedy vlastně platí) - poslanci ČSSD mají zakázáno hlasovat pro - neměli by náhodou hlasovat podle SVÉHO nejlepší vědomí a svědomí? Jednat by se mělo třeba i smlouvách o americké radarové základně v Česku (ovšem Kačenka je zásadně proti).

Na druhé straně se má probírat třeba Výroční zpráva o činnosti a účetní závěrka SFDI za rok 2007 (v Parlamentu od dubna 2008), Stav příprav českého předsednictví Rady Evropské unie (opravdu aktuální) a takhle by se dalo psát ještě dlouho.

Jak to dopadne? - spousta bodů se přesune, další odloží, některé možná i projednají, aby se díky kvalitní legislativní práci poslanců velmi brzo novelizovaly - no prostě nic nového pod sluncem. Budou li pokračovat hádky (nebo snad použijeme termín věčná diskuze?), lze očekávat, že se na některé další schůzi nashromáždí těch bodů možná pět set.

Nebo snad někdo věří, že se stane zázrak, jednání bude odsýpat, projedná se většina bodů, opozice a koalice se shodnou, Paroubek bude držet slovo a ne se točit jako korouhvička?

Autor: Karel Krejčík | úterý 3.2.2009 22:45 | karma článku: 27,40 | přečteno: 1456x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03