Pane učiteli, za mobil a internet dostaneš přidáno

ČSSD zveřejnila svá opatření, jak zamezit krizi a jak zachránit naši republiku pod vedením ČSSD. Ze všech asi 62 opatření mne zaujal jedno. Co vy na to?

Cituji z www.protikrizi.cz:

Zavedení paušální náhrady pro pedagogy:

Zavést částečnou paušální náhradu za splněnou povinnost pedagogů škol v domácím připojení k internetu a dosažitelnosti mobilním telefonem. Opatření by zvyšovalo motivaci učitelů k užívání internetu v domácí přípravě a komunikaci se žáky a zaměstnavatelem, umožňovalo by kontrolu plnění pracovních povinností. Efekt dále v iniciované poptávce a zavádění internetu.

Předpokládám, že většina učitelů mobil má  (vždyť v Česku je vybavenost SIM kartami vyšší než 1,1 karty na obyvatele). Jistě velká část rodin, kde jeden z členů je učitel či učitelka, má i internet. Pak by mne hrozně zajímalo, proč zrovna učitelům a učitelkám dávat nějaký paušál na internet a mobil. Proč ne lékařům, ekonomům, policistům, soudcům  a dalším skupinám lidí. I důchodci přece surfují na internetu.

Pokud by třeba bylo v základním školství zaměstnáno 60 tisíc učitelů, kteří by dostali paušal 100 Kč měsíčně (tedy 1000 Kč za školní rok), představuje tento stimul podle ČSSD 60 miliónů a to je jen jeden stimul z desítek návrhů.

Pokud i další opatření SPEG (skupina Paroubkových ekonomických geniů) jsou stejně kvalitní a systémová jako toto, tak potěš naši ekonomiku a republiku ekonomický Pánbů.

Většina opatření, která ČSSD totiž navrhuje, představuje jen vyšší výdaje, v miliónech, stovkách miliónů nebo dokonce miliardách. To by představovalo jen navyšování schodku státního rozpočtu, kterému už teď hrozí jeho zvýšení. Odkud pochází citáty - dluhy se platit nemusí a zdroje jsou?

Pokud si dobře pamatují, pochází z dílny ČSSD. Ovšem v celém materiálu SPEG mi chybí konkrétní odpověď  na otázku:

Kde na ta opatření všeho druhu vezmeme ty desítky miliard?

Autor: Karel Krejčík | pondělí 2.2.2009 12:25 | karma článku: 24,81 | přečteno: 1399x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03