Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

ikaika

9. 12. 2008 13:56
A děti

a děti my modří vlastně nechceme

0 0
možnosti
M

milanalois

9. 12. 2008 12:48
Přesun ekonomické kompensace sociálního znevýhodnění

Kdo má děti, je sociálně znevýhodněný. Mít děti je ale v zájmu společnosti. Proto je třeba toto sociální znevýhodnění nějak kompenzovat.

Děje-li se kompensace sociálními dávkami, vede to ke zvrácenému systému, v němž ty děti přestávají být pro společnost žádoucí, neb jsou v řadě případů vychovávany k tomu, aby byli příživníky státní sociální politiky právě skrze rození dětí.

Proto je lepší přesunout kompensaci ze sociálních dávek (stát něco dává) na daňové zvýhodnění (stát méně bere).

Tedy dojde k tomu, že rodiče dětí budou motivováni více vydělávat (čím více vydělají, tím to bude efektivnější) a současně vydělávající lidé nebudou demotivování k tomu mít děti.

A dávky se budou moci některé úplně zrušit, jiné tvrdě okleštit.

0 0
možnosti
VK

egypttwo

9. 12. 2008 9:54
co když

Co když nejde o populismus ale o snahu zachovat český národ v budoucnu? Co když jde o snahu zvýšit počet dětí i v bílých rodinách abychom nebyli zdecimováni za chvíli romy a vietnamci??![>-]

0 0
možnosti
VH

Stará kára

9. 12. 2008 10:39
Re: co když

Vy jste počet svých dětí reguloval (regulujete, budete regulovat - zvolte podle vašeh věku) podle příspěvků státu?  Tomu přece nevěří ani malé dítě.  Děti namají mnozí (především mnohé)  z pohodlnost,  z představy, že by museli(-y) opustit pozici (ó hrůzo), že by jim snad "ujel vlak". Že ten vlak jsou především děti nikdo nechápe. Takže přesvědčování, že děti jsou tím smyslem života může být účelné. Nesmyslné socialistické rozhazování peněz nikoliv.

Nemám nic, proti pomoci opravdu slabým. Ale skutečně člověk s příjmem (řekněme) 75 tisíc potřebuje snížit daně a pojistné na 1/4, aby měl třetí dítě (což je zatím známá koncepce čuníků - pardon Čunkovců)?    Co má potom dělat člověk s příjmem 15 tisíc, aby měl alespoň jedno?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

9. 12. 2008 9:46
Dělají to všichni - ale lidovci nejvíc

Nezajímá je nic, než příští volby.  Návrh

1. Zvýhodňuje více vydělávající - ale to jim přece dosud vadilo

2. Návrh kupčí s dětmi - ale pro křesťany jsou přece děti požehnáním. Proč toto požehnání nechtějí živit  rodiče? (měl jsem tři děti a vůbec mně nenapadlo, že by to pro mě byly zátěží; byly a jsou radostí).

3. Vůbec nechápu, proč by nemohli právě bohatí své děti uživit. Omezení přídavků na méně vydělávající (jak kdysi byly koncipovány) jsem vítal.

Prostě: je půldruha roku před volbami a lidovci už potápí své koaliční partnery. Jako-by nestačil Hovorka a Šrojdrová.

0 0
možnosti
AN

kulinek

9. 12. 2008 9:07
naprostý souhlas s autorem

A má pravdu! Kam se to zase vracíme? Za minulého režimu to bylo přesně tak - bezdětní měli nejvyšší daně. Nebo-li naopak - čím víc dětí tím menší daně. Takže například bezdětná žena, potrestaná osudem, byla trestána pořád a neustále ještě tím, že platila státu nehorázné daně. Lidovci opět vsadili na kartu populismu, jejich strach o volební výsledky je vede k otevírání náruče (pouze do voleb) romům. Žádný rasizmus a podobné nesmysly. Kdo má nejvíce dětí??? JIstě, nic proti dětem - ale pak ty všechny peníze, ať už sociální příspěvky, rodičovské a bůhvíjaké ještě budou opravdu pro DĚTI? Spíš na drogy, alkohol, mercedesy, tlusté zlaté řetězy na krku atd. Tohle jsou fakta, to není populismus!

0 0
možnosti
PK

Ccecil

9. 12. 2008 9:16
Re: naprostý souhlas s autorem

a ty... děti máš? Myslím, že není třeba ani odpovídat.

0 0
možnosti
D

D2uragan

9. 12. 2008 9:06
to všichni:

nejlépe by bylo podporovat rodiny s dětmi odpisem z daní, to by prospělo všem a motivovalo by to k hledání práce (a lepší práce, tudíž i ke vzdělávání) a snížilo by to parazitusmus na minimum - ale to by ovšem byl razýzmuz a dyškrymynácyja, že Dežomilo?

0 0
možnosti
JK

MiroTR

9. 12. 2008 9:32
Re: to všichni:

Ono to tak je částečně i dnes. A docela bych uvítal náhradu přídavků na děti navýšením odpočtu a přídavky nechat jen těm, kdo jsou na pracáku.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

9. 12. 2008 8:20
Vážený autore, měl byste se nad sebou zamyslet.

zaplevelování našeho právního řádu zákony šitými na míru konkrétním skupinám obyvatel  je špatné. Nikoliv však právní norma, která podporuje rodinu s dětmi BEZ OHLEDU NA RASU jak se mylně snažíte podsunout VY, tak tyto zákony naopak vítám. Přivést na svět a vychovávat děti je složitější než populisticky nadávat na romy a konec konců to s nimi vůbec nesouvisí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
ekonom s přesunem názorů zleva spíše doprava