Nevěřte různým akcím !

Jsou tady Vánoce a po nich vypukne slevové šílenství. Asi nikdo z nás se nevyhne masáži ze všech stran, jak výrazně ušetříte. O tom, že bychom si měli dát pozor na různé vynikající nabídky, mne přesvědčil poslední týden.

Případ první – u nás ve městě otevřeli další super (?) hyper (?) market SPAR. Samozřejmě na úvod řada zboží v akci a zákazníci se jen hrnuli. Uplynul týden a jak to vypadá. Ono zboží - před týdnem v akci - stojí více než v jiných marketech ve městě, kde je teď cedulka v akci, zboží je v omezeném nebo nulovém počtu.

Vrcholem se pro mne stal nákup zboží označeného v akci, kde mi byla naúčtována původní cena a když jsem se ozval, tak prodavačka o chvilce zkoumání v ceníku odešla do kanceláře a za dvě minuty se vrátila, že prý uvedená pracovnice nemá čas. Opravdu „kvalitní přístup“ k zákazníkům. Nakonec jsem se dozvěděl,že akce skončila včera a dnes platí původní cena. Už se také nedivím, že v onom obchodě klesá počet nakupujících dost rychlým tempem.

 

Případ druhý – nejmenovaná kabelová společnost (myslím, že si domyslíte, o jakou jde) mi telefonicky nabídla satelitní televizi za zvýhodněných podmínek. Mám rozšířenou kabelovou analogovou nabídku a tak jsem to uvítal jednak z hlediska kvalitnějšího příjmu, jednak některých zajímavých programů a i vzhledem k úspoře cca 50 Kč měsíčně. Předpokládal jsem, že kabelovku zruším a nahradím ji digitálním příjmem. Firma dovezla satelitní přijímač i s kartou a smlouvou. Když jsem tu smlouvu podrobně prostudoval, začal ve mně hlodat červíček pochybnosti a zavolal jsem na klientské centrum.

Po známých problémem, než jsem se tam dovolal a po několikaminutové diskusi jsem zjistil, že satelitní příjem je podmíněný příjmem na kabelu a platil bych tedy dvakrát za podobnou službu – byť jednou o něco méně. Samozřejmě jsem takovou „vynikající“ nabídku vypověděl a opět jsem se utvrdil v přesvědčení, že každá skvělá nabídka má nějaké svoje ale…

 

Jistě máte asi podobné zkušenosti.

 

A proto ještě jednou – nevěřte různým akcím!

Autor: Karel Krejčík | středa 26.12.2007 18:15 | karma článku: 13,00 | přečteno: 1116x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03