Nenormální Jirka nebo politická válka?

Přiznám se, že čím více se blíží volby, tím více žasnu, co je v naší politice možná a to jsou jestě ty malé evropské volby. Co se bude dít, až se bude jednat o ty velké, kdy se bude rozhodovat, kdo bude u moci v Česku.

Poslední událostí, která mne vyprovokovala k napsání, byla informace o řízené provokaci ODS, která zorganizuje na mítinku ČSSD zranění mladého člověka  a postaví tak veřejnost proti ČSSD.

Přiznám se, že jsem si vzpomněl na 17. listopad a fiktivní smrt studenta Šmída při demonstraci studentů, která sehrála dost podstatnou roli při sametové revoluci. To se vracíme do těchto let a provokací StB? Jestli je tohle pravda, tak to už metody politického boje přesahují asi veškeré meze. To už nám tady chybí jenom atentáty na vysoké politiky a podobné věci.

To je jedna možnost - příšerná.

Je tu druhá možnost - asi stejně příšerná. - že ten, kdo tu zprávu pustil do médií už neví, co vlastně říká.

Vzpomněl jsem si v té souvislosti na slovo paranoik a vyhledal jsem si ho ve wikipedii a přiznám se, že jsem žasnul (cituji z wikipedie):

Podle Freemana a Garetyho charakterizují pacienta s paranoiu dvě bludná přesvědčení:

  1. že trpí nějakou újmu nebo že mu taková újma hrozí,
  2. že mu někdo chce ublížit, že ho pronásleduje

- příznaky paranoi: vztahovačnost (neutrální nebo kladné chování k jeho osobě si vykládá jako nepřátelské, neloajální, ohrožující, kritické nebo pohrdavé),  bludy: slavoman - dotyčný má pocit, že je mu bráněno v tom, aby se stal slavným (jiným významem slova slavomam je velikášství), vyhraněná stanoviska (buď krajně pozitivní nebo krajně negativní – odmítavé, buď citově silně angažované nebo přehnaně chladné), sebestřednost  

Co k tomu dodat?

Více podrobností na:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Paranoia

Autor: Karel Krejčík | středa 3.6.2009 21:43 | karma článku: 36,53 | přečteno: 1982x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03