Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU

21. 10. 2008 9:50
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JD

pedr64

21. 10. 2008 8:48
mělo by být stanoveno zákonem

že funkce senátora či poslance není slučitelná s funkcí starosty, primátora nebo hejtmana a ministra. Poslanecký mandát by byl po dobu vykonávání fukce přerušen(nastoupil by náhradník) a po skončení funkce by se k mandátu zase vrátil.

0 0
možnosti
MB

buxus

21. 10. 2008 9:05
Re: mělo by být stanoveno zákonem

No jo, to je pravda. Ovšem zase jsme u toho, že kapři si nebudou vypouštět rybník.  Proč snad už ve Sněmovně není ani jeden řadový poslanec, ale každý z nich je alespoň ještě místopředseda výboru pro rozvoj včelařství? Protože jsou za to extra příplatky a výhody.

0 0
možnosti

vodní želva

21. 10. 2008 8:26
Článek se mi líbí

Pravda je, že poslanec podle ústavy nemůže být zároveň senátorem, takže pan  starosta Příbrami v případě, že uspěje bude muset dělat senátora a vzdát se mandátu poslance. Jinak se mi při čtení Vašeho článku vybavilo ještě jedno jméno a to je Martin Bursík. Ten po odvolání Dany Kuchtové byl poslancem, ale kromě toho ještě řídil "své" ministerstvo, a pak ještě řídil Ministerstvo školství. Když se objevily zprávy, že na post minystryně školství by mohla usednout Olga Zubová, tak jí Bursík vzkázal, že by to nezvládla, protože si nedokáže představit, jak náročné je minosterstvo vést. Myslím si, že právě Zubovou tohle dost rozčílilo, když génius Bursík v pohodě zvládal řízení obou ministerstev.  

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
ekonom s přesunem názorů zleva spíše doprava