Kdo za to může - Topolánek nebo Paroubek

Tak jsem se ve velkolepém článku od předsedy ČSSD dnes ráno dočetl, že za všechno může Topolánek. Co jiného se také dalo čekat.

Ti nejlepší z nejlepších

Topolánek může za korupci v politice, za justiční mafii, z podplácení poslanců a já nevím, za co ještě.

Není to však tak dávno, když jsme slyšeli podobná slova, jenom se změněnými osobami. Podle ODS vláda ČSSD  u moci rekordně zadlužila republiku, utrácela miliardy a to při hospodářském růstu . Stejné korupční aféry, které teď kritizuje ČSSD kritizovala ODS jen s jinými jmény.  A jaká slova používal Miloš Zeman, když převzal vládu po Klausovi - spálená země a tak dále.

Teď budeme mít vládu, která bude vlastně jmenována ODS a ČSSD (ovšem Paroubek radí svým poslancům aby ji nepodporovali a raději se soustředili na získání koryt třeba v Bruselu),  o ničem nerozhodne, neboť jí to ti dva kohouti na smetišti nedovolí (Topolánek se snaží ještě řadu věcí rozhodnout, dokud je u koryta on (třeba letadla ze Španělska atd.).

Klasickým případem, jak pracují vlády (jedno jestli levicová nebo pravicová) - je rasová problematika. Podle současné ČSSD zase za to může Topolánek a jeho nohsled Langer. Copak extrémismus vznikl za Topolánkovy vlády, copak vznikl za Zemana nebo Klause?. Tyhle problémy jsou tady už řadu let, desítky  let a teď najednou máme viníka? - opravdu zajímavé řešení. Myslíte, že to za 14 dnů vyřeší vláda v demisi nebo snad romské hlídky? - pochybuji. Co vyřešila Stehlíková nebo Kocáb?

Shodou okolností jsem včera sledoval film Zvoník od Matky boží, kde problematika cikánů se řešila již ve Francii řadu století zpět. A neřešila se způsobem, že by na to bylo samostatné ministerstvo, že by docházelo k pozitivní diskriminaci, jako je tomu často v současnosti, kdy se pro tyto skupiny hledá práce při existenci desetitisíců nezaměstnaných, který se takhle nepomáhá.

A takových problémů, o kterých se více mluví než jedná jsou řady a je jedno, jestli je způsobil Jirka nebo Mirek.

Autor: Karel Krejčík | pondělí 20.4.2009 17:15 | karma článku: 21,37 | přečteno: 1424x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03