Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

agnostik1

3. 10. 2008 14:58
Váš závěrečný

návrh je nesporně rozumný, hlavně by se však mělo něco udělat s organizací (servisem) návštěv u praktických lékařů. Je absurdní a pro zaměstnané lidi nepřijatelné, vysedávat v čekárnách, případně si brát neplacené volno (dovolenou), aby dostali adekvátní zdravotní péči. Kristepane, vždyť již žijeme v přetechnizovaném a přemanažérovaném 21. století! 

0 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 10. 2008 14:52
Já to Hovorkovi radím od začátku

Poplatky u lékaře ať hradí jen zdraví lidé.  To by bylo, aby si někdo stěžoval.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

2. 10. 2008 21:59
Nejsem proti poplatkům,ale proti

tomu jak jsou postavené.

Poplatek za pohotovost - ano,poplatek za návštěvu lékaře . ano,ale pokud mne uzná práce neschopným,pak již ne.Já nemohu ovlivnit kolikrát si mne pozve na kontrolu.

Co se týče poplatku v nemocnici - já se tam těžko pošlu sám(vyjímka  snad jen plastika,ale to je stejně keš),argumenty typu,že doma nejím,nesvítím apod.neberu.Taky nemám 100% příjmu v nemoci jako naši chudí poslanci.Limit 5000 je dobrý,jen lhůta 3 měsíců je dlouhá.Podle mne ty částky nejsou vysoké jen špatně určené.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 10. 2008 14:55
Re: Nejsem proti poplatkům,ale proti

Když "argumenty neberete", je zbytečné diskutovat.

Jen se ptám, jestli je podle vás stravování péčí o zdraví ve smyslu zákona. Pokud ano, tak chci z zdravotního pojištění platit každé stravování (realizované kdekoliv). Pokud ne, pak je strava zdarma v nemocnicích nezákonným zneužitím prostředků nemocenského pojištění.

0 0
možnosti

Dr No

2. 10. 2008 21:47
Trochu nesystémové

jsou regulační poplatky za pobyt v nemocnici, když o tom, že půjde člověk do nemocnice a jak dlouho tam pobude, rozhodují v převážné většně případů doktoři a ne sám pacient. Navíc mám podežření, že těch 60Kč "navíc" může svádět k tomu, držet pacienty v nemocnici déle, aby se zajistila stále plná "obložnost". Jinak nemám nic proti tomu, aby si člověk za pobyt v nemocnici něco připlácel, ale mohlo by se to nazývat jinak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
ekonom s přesunem názorů zleva spíše doprava