Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

chodovar

13. 8. 2008 12:47
No

     Váš článek ve mně budí dojem, že příliš paušalizujete a že každý, kdo kandiduje je zmetek, kterému jde jen o dobré bydlo. Komu byste potom kandidaturu schválil? A někdo tam přece musí být, viz ústava.

     Souhlasím s Vámi, že koryto hledají písničkáři, hudebníci a ostatní "umělci", stejně tak někteří lékaři a odborářští bossové. Ale vyjmul bych z toho politiky, stávající i budoucí, ti přece chtějí dělat politiku (někdo to dělat musí).

     Otázka je , koho si uvážlivě zvolíme a koho ne. Ale ono to dopadne ve druhém kole jako vždy - všichni proti ODS, i když zvolíme prospěcháře. To neznamená, že v ODS nejsou prospěcháři, ale musíme při volbách myslet, za těch 20 let už je přece známe.

0 0
možnosti
DN

denk niet

13. 8. 2008 13:02
Re: No

Souhlasím. Sice mezi vyjmenovanými je řada dávno profláklých prospěchářů, kteří to očividně "myslí upřímně", ale máte pravdu, že nleze paušalizovat a každého kandidáta bez výjimky označit nálepkou lumpa. Rozhodně bych nesrovnával špičkové odborníky (např. pana dr. Schwarze) s populisty a afektovanými "bojovníky" typu p. Duška. To si prvně jmenovaný a řada dalších v žádném případě nezaslouží ;-)

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

13. 8. 2008 9:49
No

... železničář Dušek proti mafiánovi Mlátilíkovi. Být to na volbe mezi těmito 2, tak snad raději toho Duška.

0 0
možnosti
JD

pedr64

13. 8. 2008 9:44
souhlasím s Vámi v tom

že v případě získání postu poslance nebo senátora by bylo automaticky pozastaveno vykonávání jakékoliv placené funkce ve státní správě. Nebo fakt věříte na "renesanční osobnosti", které zvládnou být starostou, krajským zastupitelem a senátorem(+členství v dozorčích radách) současně?

0 0
možnosti
MB

buxus

13. 8. 2008 9:46
Re: souhlasím s Vámi v tom

No jo, jenže to by pak ta korýtka byla mírně znehodnocena. A kdo si sám dobrovolně takovou újmu odhlasuje?

0 0
možnosti
MB

buxus

13. 8. 2008 9:41
Karma

Každého rádoby-senátora straší i ve spánku možnost, že se ho někdo zeptá, co v tom Senátu chce vlastně dělat. To je zapeklitá věc - říci pravdu nemůže (potvrdit veřejně že mu jde o korýtko - to už chce notnou dávku odvahy) a to co by tam dělat měl vlastně ani neví. A tak není divu, že někteří kandidáti reagují podrážděně, jiní ze sebe soukají bláboly o více penězích na kulturu nebo bazén pro příslušný region, atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
ekonom s přesunem názorů zleva spíše doprava