Je něco shnilého v justici české?

Poslední dobou se stává česká justice zdrojem zvláštních - aspoň pro normálního člověka - rozhodnutí. Soudy se táhnou roky, obvinění jsou náhle čistí jako slovo boží. Posuďte sami.

Čunek - málem se zdálo, že místopředseda vlády skončí před soudem a překoná tak exministra financí Svobodu, který už sedí. Náhle se nejvyšší státní zástupkyně probudí, vymění dozorujícího státního zástupce a ten v rekordní době dojde k závěru, že Čunek je málem boží člověk, který nic neprovedl, ke všem svým miliónům přišel absolutně legálně - teď už jen chybí, aby svědkyni, která ho obvinila, obžalovali.

Kulínský - původně osvobozený sbormistr se vrací před soud, jeho soudkyně je kritizována za to, že soud protahovala, udělala prý řadu chyb, ale nic se jí asi nestane a Kulínský půjde před soud znovu. Zajímalo by mne, jestli by se totéž stalo, kdyby Kulínského odsoudila.

Spejbl a Hurvínek - po devíti letech konečně Nejvyšší soud rozhodl, že práva na tyto dvě loutky patří Heleně Štáchové, ředitelce divadla a ne Městskému ústavu sociálních služeb v Plzni, který byl dědicem Josefa Skupy.

Drahé kameny - soudkyně v Liberci osvobodila čtveřici mužů, kteří svými odhady drahých kamenů podvedli banky o stovky miliónů - prý to neudělali úmyslně.

Uzunoglu - soud s kurdským lékařem trval se vším všudy pouhých  13 let. Je celkem logické, že Uzunoglu bude vymáhat odškodnění.

Natočené úplatky - záznam skryté kamery nestačil soudkyni k odsouzení brněnského zastupitele za přijetí úplatku - prý se dohadoval o cenách za úpravu bytu.

Takhle bych mohl pokračovat dál a dál. Tohle je jenom výčet rozhodnutí v posledních 14 dnech!!

Nezdá se vám to trochu mnoho v jednom rezortu? Tím však nechci kritizovat vedení rezortu. Naši soudci  a další lidé, kteří na těchto rozhodnutích mají podíl, jsou přece nezávislí. Nebo snad ne...?

Autor: Karel Krejčík | úterý 7.8.2007 9:10 | karma článku: 25,44 | přečteno: 2005x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03