Hráčí, trenér, bafuňáři - vyhoďte je!

Skandál kolem našich "reprezentantů" ve fotbale se rozrůstá a na povrch vyplouvají další informace a "informace"  Řekl bych, že skandál už přerůstá meze!

Někteří "páni hráči" v čele s Ujfalušim, Kováčem a Barošem si opravdu myslí, že jsou nepostižitelní. Prošlo jim extempore po zápase s Německem - kdy pokuta milión je opravdu pro hráče, kdy tento plat má jeden každý ne za měsíc, ale za podstatně kratší dobu opravdu k smíchu. Přesto byli opět vybráni jako nejlepší z nejlepších a jejich ego vzrostlo natolik, že pitky (nebo snad oslavy?)  probíhají od začátku soustředění a výkon na hřišti potom podle toho vypadá. Proč by se za těch pár korun za reprezentaci vůbec dřeli? 

Kdyby podobným způsobem jednali ve klubech, kde hrají, tak by vyletěli přes zavřené dveře.

Dalším problémem je nominace - nominovat hráče, který si ve svém klubu ani nekopne - to už samo o sobě je na zamyšlení a je úplně jedno, že je to v dobrém týmu italské ligy nebo kdekoliv jinde. Jiní hráči těch týmů už týmů vystřídali dost a dost a úroveň týmů, kde hrají, klesá (že, pane Baroši)

Jak to tak vypadá s výběrem trenéra si naše reprezentace moc nepomohla a je-li pravda, že Rada o jednom z mejdanů (před zahájením srazu) věděl, pak je nejvhodnější čas, aby se pakoval (jistě s tučným odstupným - to mu jistě naši bafuňáři do smlouvy dali!).

A co naši bafuňáři - pod Mokrého vládou to jde od deseti k pěti, spíše k jedné, hádají se, snaží se odvolávat a tak dále. To jak se vyrovnali s úplatkářskou aférou, už o něčem svědčilo, pokračovalo to třeba výběrem trenéra (od hvězd k Radovi) a teď to pokračuje dál. Nejprve se snaží bleskurychle odvolat málem přes mail Radu a teď vpravdě alibisticky se snaží řešit, co dál.

Musel jsem se smát (ne pousmát), když jsem slyšel svazového šéfa Mokrého: "Do zasedání výkonného výboru shromáždíme všechna fakta (opravdu, ono to není jasné?), zjistíme, jaké jsou možnosti (jestli vůbec ty chudáčky můžeme potrestat?) a s čistým štítem (víte, co to je?) rozhodneme."  A jeho názor, že jestli dál budou reprezentovat, je hlavně na trenérovi (protože se to nestalo na srazu - on skočil koncem zápasu se Slovenskem?) - to už je opravdu alibismus nejvyššího rázu.

Proto nebylo by nejlepší vyhodit všechny a začít hrát s novou generací podpořenou těmi čistými z této aféry (Čech, Jarolím, Sionko) a novými hráči - třeba Necid, Šimůnek?

Na zbytek už tak pokažené skupiny by to stálo za pokus.

Autor: Karel Krejčík | sobota 4.4.2009 10:30 | karma článku: 15,93 | přečteno: 923x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03