Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

liliana

27. 3. 2008 22:13
Prehánanie?

Ako môžete niečo také napísať? Ved sa stačí pozrieť, aká je naša planéta zdevastovaná,...jediné čo preháname je jej ničenie.

0 0
možnosti

alex hart

20. 1. 2008 5:19
Ochrana přírody se ve skutečnosti vůbec nedělá.

Tady vůbec nejde o to, že přeháníme ochranu životního prostředí.

My ji prakticky vůbec neprovádíme. K největšímu ničení přírody totiž  dochází výrobou a konzumací těch zcela zbytečných i ostatních zbytných výrobků.

Nějaké lezení po stromě není přeci ochrana přírody. To je hovadina, která stejně ničemu nezabrání.

Už by konečně měl někdo začít počítat, kolik stromů na jednoho člověka musí být, kolik zeleně, kolik zemědělské plochy atd. A tyto limity prostě dodržovat. Ale to se prostě vůbec neděje. Tak o jaké ochraně přírody se tady vlastně mluví?

0 0
možnosti

kubas_carreras

17. 1. 2008 12:31
.

Pane Krejčíku, napsal jste to dobře. Snad jen v jedné věci bych měl poznámku. Ekonomie a ekologie není v přímém rozporu. Myslíte, že je ekonomické produkovat odpady? Všechno balit do deseti barevných obalů a dávat k tomu pět igelitek zdarma? Těžit a pálit nekvalitní uhlí? A proč se tedy průmysl mnohdy chová jako velké špinavé prase?

Ekologie a ekonomie nemusí být jenom "vyvážené". Je na nás, abychom pochopili principy, podle kterých představují dohromady jednu jedinou strategii. Až se to naučíme, budeme žít v lepším světě.

0 0
možnosti

Karel Krejčík

17. 1. 2008 16:06
Re: .

Myslí, že jak ekonomika tak i ekologie byměly jedna na druhou "brát ohled". Ekonomika bez přiměřeného ekologického prvku a naopak - to je cesta do pekla - buď ekonomického nebo ekologického.

0 0
možnosti

orca1

17. 1. 2008 11:51
jsem pro

Rozhodně jsem pro zavedení záloh pro PET flaše . je zajímavé že např. v Chorvatsku je bordel u cest ale narazit na petku tam je nemožné (vykupuje se) a když se podívám na situaci ve škarpách podél cest a v lese u nás tak to opatření jenom vítám . Cena nemusí být vysoká - samozřejmě některé vrstvy to neřeší a vyhodí kdekoliv ale pak tu budou lidi co budou šmejdit kdekoliv a vyhledávat ty zahozené .

0 0
možnosti

jonee

17. 1. 2008 10:52
Jde o něco jiného

Víte, nejde ani tak o ty PET lahve, na to bychom si zvykli, daleko zásadnější je skutečnost, že zavedení tohoto systému bude stát v řádech miliard korun. Samozřejmě, že lobby výrobců automatů na výkup teď tlačí na ministersto ŽP, když tam má "své lidi". Dokážete si představit tu korupci? Ty různé provize, kšeftíky do spřátekených společností? Já ano. Tento návrh není o ekolologii, ale snaha vyjít vstříc této lobby.

0 0
možnosti

Hucul

17. 1. 2008 10:58
Re: Jde o něco jiného

Bohuzel, lobby jsou v CR uplne za vsim. Bud lobby, anebo uzitecni idioti s "dobrym umyslem", ale kratkym rozumem. Je to odporny a nezvratitelny fakt.

0 0
možnosti

das

17. 1. 2008 9:23
vy me teda bavite

v Cine se uz igelitky zakazaly respektive zakaz je na ceste a tady se nekomu nelibi ze vlada chce teprve omezit jejich rozdavani v supermarketu no to je for :-)

0 0
možnosti

eM

17. 1. 2008 9:14
Názor člověka nepostihnutého zelenou propagandou

Já nejsem nějakej hr aktivista, ale vratné lahve je dobrá věc, aspoň se to nebude tolik válet v lese. A igelitky mi taky nevaděj, aspoň se konečně naučím si je brát z domu s sebou. My Češi jsme líný prdele, jinde je to běžná věc a funguje to jenom čecháček je línej něco někam odvézt. Sice blba Bursíka nesnáším ale tady mu dám za pravdu.

0 0
možnosti

mirkac

17. 1. 2008 9:09
Názor

S PET Lahvema nemám velký problém. Používám vodu z vodovodu. Vařím čaj. Stejně tak to dělali moji rodiče a prarodiče. Je to zvyk. Připadá mě navíc zbytečné vláčet se s těžkými balíky vody z obchodu. Ale nikomu to neberu. Chápu, že ne všude teče dobrá voda. A na cesty se voda  v PETce také hodí. Na druhou stranu si myslím, že hromadné nakupování balených vod je výsledkem dobře provedené reklamní kampaně, kdy se podařilo přesvědčit značnou část populace, aby kupovala to, co vlastně nepotřebuje. Možná, kdyby na konci každého reklamního spotu, ve kterém si slečna prozpěvuje lalalalalala, byl uveden dovětek  o správném zacházení s prázdnými obaly (aby odpad nekončil v příkopech cest nebo v lese), nemusely by se vést diskuze o jejich případném zálohování. Možná by to nějaký efekt mělo. Nevím. Tady dle mého názoru mohli výrobci balených nápojů udělat víc. Ale neudělali.

0 0
možnosti

D

17. 1. 2008 9:52
Re: Názor

Závidím vám... Nám teče z vodovodu chlorovanej kamenolom, balená voda je nutností, a nedovedu si představit, že všechny petky místo toho, že je teď vytřídím, budu dopravovat zpět do obchodu.. 

0 0
možnosti

Hucul

17. 1. 2008 8:55
Muj nazor.

V Nemecku jsou zalohovane PET lahve. Neni to jine nez zalohovane lahve sklenene, jen jsou lehci. Nemam velkou spotrebu veci v PET lahvich, takze s nimi jdu do obchodu jednou za mesic. Pulku lahvi automat obvykle nevezme, takze si dojdu za personalem a ten mi da rucne psany listecek, ktery u pokladny namarkuji. Pokud se toto opatreni v CR nezavede, skonci prvni automaty na vykup PET lahvi rozkopane na kusy.

Igelitky v obchodacich platim. Skoro vzdy je zapomenu vzit z domova. Alespon mam ale pytliky do kose a nekupuji je extra. Ale nejradsi mam tasky papirove z retezce Tegut, jsou prekvapive pevne a vypadaji hezky. Clovek si hned pripada, ze nakupuje na urovni. Nejsou cenove buhvijak odlisitelne od tech plastovych od ALDIho.

Ekologove v Drazdanech jsou typickym prikladem zbytecnych kriklounu a agresivnich blbecku. Misto okupovani stromu ho mohli spolecne vykopat a presadit. Nikdo by proti tomu jiste nic nemel a mohli ho zachranit. Jiste, stalo by to namahu a penize za pouzitou techniku.

0 0
možnosti

Jana Svobodová

17. 1. 2008 8:42
důležité je o tom přemýšlet

Všechna vyjmenovaná opatření a akce mají za úkol dionut lidi, aby se vůbec uamysleli nad tím, co mohou svým lehkomyslným počínáním způsobit. A jestliže lidi nejsou ochotni přemýšlet smi od sebe, musí se na to jít přes peníze- jedině to na většinu sobců platí

0 0
možnosti

li

17. 1. 2008 8:58
Re: důležité je o tom přemýšlet

Jak je vidět, nedomyslel to ani Bursík, ani vy. Copak se asi stane se současným systémem třídění odpadu, když v něm nebudou petky? Obcím se  už nebude vyplácet kontejnery a jejich vyvážení financovat - a veškerý odpad bude (v lepším případě) končit ve směsném odpadu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
ekonom s přesunem názorů zleva spíše doprava