Čunku, lžeš!

Málokdy se nechá politik v přímém přenosu usvědčit ze záměrného zkreslování informací, čili lži. Teď se to povedlo expertovi na zdůvodňování předsedovi KDU ČSL Čunkovi.

Jak je známo, ocitl se Čunek v ohrožení, když ho chtěl premiér Topolánek přesunout (vyhodit) z vlády. Samozřejmě se nedal a nastrčil místo sebe jiného obětního beránka (nebo vlka) ministra financí Kalouska. Ukázalo se, že si dobře nevybral. Kalousek má ve straně dost silnou podporu možná srovnatelnou s Čunkem a tak se začaly množit protesty proti tomuto způsobu řešení.

A tak Čunek zařadil zpátečku a stejné předsednictvo, které před 3 dny bylo - sice těsně - pro Kalouskův odchod z vlády najednou bylo pro to, aby Kalousek ve vládě zůstal. Celostátní konference lidovců přijala změnu názoru předsedníctva a usnesla se, aby z vlády neodcházel nikdo - to je tedy geniální rozhodnutí.

Čunek to na tiskové konferenci zdůvodnil tím, že se Kalousek omluvil za některá svoje rozhodnutí - například internetové sázení - a proto předsednictvo mohlo změnit názor. To však ministr Kalousek nevydržel a požádal o slovo. Čunkovo tvrzení označil za záměrnou nepravdu - či nehoráznou lež - a řekl, že svoje jednání vysvětloval až na celostátní konferenci několik hodin po změně názoru předsednictva.´

Poslouchat pak zdůvodnění Čunka v pořadu ČT Události, komentáře, to byl zase další kabaret. Čunek odmítal přiznat, že lidovci couvli, tvrdil, že vůbec nešlo  o Kalouska. Vysvětloval způsobem vhodným tak do silvestrovského kabaretu, co vlastně řekl či neřekl. Dozvěděli jsme se, že ho ve straně prosí, aby ve vládě zůstali všichni ministři. Dokonce ani nechtěl říct o čem bude s Topolánkem jednat. Prostě kabaret.

Čunek i tady jenom potvrdil, že když se dostane k vysvětlování něčeho, ať jsou to miliony na účtu nebo situace ve straně, tak se pohybuje jako slon v porcelánu a ať je pravda jakákoliv, jen málokdo jeho vysvětlení věří. 

V řešení politické situace je teď na řadě premiér Topolánek - poslechne lidovce nebo bude rozhodovat podle svého?

Autor: Karel Krejčík | sobota 10.1.2009 6:30 | karma článku: 25,50 | přečteno: 1554x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03