Černý čtvrtek fotbalu

Tři české týmy bojovali v poháru UEFA o možnost postupu do základních skupin a o nápravu dosud, dá se říct, katastrofálního vystoupení českých týmů v Evropě. Bojovali, ale ...

Ostrava měla za soupeře asi nejtěžšího soupeře - Spartak Moskva. Ani tento kvalitní soupeř nevyprodal Bazaly. Ostrava hrála dobře, měla v prvním poločasu více šancí, ale skončilo to jen břevnem a zahozenou tutovkou Střihavky. Spartak nakonec mohl vést, ale i on nastřelil jen břevno. V druhém poločase rozhodl o výsledku Bolf, který jako jediný skóroval, ale bohužel do vlastní sítě  Ostrava si vytvořila ještě několik šancí, ale ani jednu neproměnila a tak se zase ukázal problém našich týmů - neproměňování šancí. Od Spartaku jsem čekal lepší výkon, počítám, že doma na umělé trávě bude podstatně nebezpečnější.  Do odvety tedy pojede Ostrava s porážkou 0:1 a její šance na postup bych viděl tak na 20 % - musí rychle vstřelit branku.

Slavia měla ze  všech týmů, zdálo by se, nejlehčího soupeře - rumunský tým Vaslui. Ani v Praze nebyla návštěva na úrovni - necelých 8 tisíc. Slavia měla v prvním poločase více ze hry, více šancí, ale paradoxně vést mohli Rumuni, když nastřelili tyč. Ve druhém poločase Slavia tlačila, ale efekt veškerý žádný a tak ani v druhém zápase v pohárech v Edenu nevstřelila Slavia branku - stejně jako s Fiorentinou zápas skončil 0:0. S tímto výsledkem se moc lehce Slavii do Rumunska nepojede - její šance na postup jsou ale o něco větší než Ostravy - tak 40 % - hlavně nesmí dostat venku brzy branku, což se jí stalo třeba s Fiorentinou.

Sparta jako jediná hrála venku - v Záhřebu s mistrem Chorvatska Dinamem. Tam byla situace po většinu zápasu podobná jako v Praze - také domácí měli převahu, podstatně více šancí, ale Sparta (Slepička) to minimum šancí také neproměnila. I v Záhřebu skončilo utkání bez branek a za 14 dnů je Sparta asi v nejlepším postavení z našich týmů. Šance na postup bych odhadl tak na 60 % - nesmí však dostat branku a aspoň jednu musí vstřelit.

Naše týmy opravdu díru do Evropy neudělaly - žádná branka, jen dva body do koeficientu pro další léta - to není ta nejlepší vizitka naší ligy. Když už si vytvořili hráči šance, v koncovce selhali. Překvapila mne i nízká návštěva, především v Ostravě bych čekal návštěvu větší. Ještě k televizi - viděli jsme jen Ostravu - válka mezi ČT a Slavií asi pokračuje.

Snad to za 14 dnů bude lepší - ale moc bych tomu nevěřil.

Autor: Karel Krejčík | čtvrtek 18.9.2008 23:00 | karma článku: 12,05 | přečteno: 3470x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03