Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

duhacenzor

30. 7. 2008 14:59
Jen tak mimochodem, autore,

důkazy jsou a velice pádné : Každý agent STB i VKR musel vlastnoručně podepsat vázací akt, spolupodepisovali jeho řídící důstojník a nadřízený řídícího důstojníka. A také i  závazek doživotní mlčenlivosti pod sankcí trestu za vyzrazení státního tajemství (ten může být i mimosoudní - viz Litviněnkův poloniový čaj od Putina).  Vázací akty má vnitro k disposici, Cibulkovy seznamy jsou pravé i když neúplné. To jenom , když cosi "odborně" plácáš o  tajné slubě, tak abys věděl, jak to tam chodí. 

Že naše podařené soudy nepovažují podepsané vázací akty za důkaz je sice smutné, ale agenty STB i VKR to nezbavuje jejich zodpovědnosti za službu komunistickému režimu. To říkám proto, že od jednoho jediného z těch "nevinných" jsem nikdy neslyšel, že by podal žalobu na vnitro pro neoprávněný zápis mezi agenty (jeden čas se tvrdilo, že STB si prý své agenty "vymýšlela"), anebo žalobu na vnitro + svého řídícího důstojníka za podpis pod nátlakem.

0 0
možnosti
G

GaryDiver

30. 7. 2008 15:12
Re: Jen tak mimochodem, autore,

A nepleteš si agenta s důvěrníkem? Článek je o důvěrnících, ty argumentuješ agentem. Kategorie důvěrník asi bude opravdu o dost volnější. Litviněnko přeci nebyl nějaký spolupracovník, co ho naverboval důstojník KGB u kávičky. A taky je dost sporné, jestli jeho zabití je opravdu dílem KGB. Mě osobně připadá dost divné, že použili radioaktivní materiál dosledovatelný díky záření až do Moskvy. Mohli určitě použít jed nebo zbraň. Pokud tedy nechtěli sami odkrýt karty a varovat ostatní.

Jinak mi kdysi jeden pán vyprávěl, že po výslechu na STB musel podepsat papír, že u výslechu nikdy nebyl :-) Přišlo mi to, jako by si někdo nechal od druhého písemně potvrdit, že se nikdy neviděli. Nedivím se soudům, že mají ke svazkům obecně nedůvěru. Určitě nelze vyloučit ani manipulaci se svazky.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

30. 7. 2008 14:49
Vždy si vzpomenu

na jednoho STB,když pár let po sametové revoluci říkal:

Co furt proti nám maj,vždyt v tom parlamentu to je samej kolega.

A já hlupák se jen smál;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
ekonom s přesunem názorů zleva spíše doprava