Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VTG

Vladimír054

2. 6. 2008 2:02
Nedávám krev kvůli Kotrmanovi.

Za dvaatřicet let se nic nezměnilo na tom, že krev daruji proto, že někomu může pomoci, a na tom nic nezmění ani ambice nějakého Kotrmana.

0 0
možnosti
GF

Arcticfox

30. 5. 2008 14:32
Heslo dne:

Dárcové krve všech zemí, spojte se!

0 0
možnosti
P

pivoňka

30. 5. 2008 13:38
Prosím co je víc nemorální?

Požadovat na pacientech 30,60,či 90,-Kč a nebo nevnímat onkologicky či jinak nemocné, pro které nejsou peníze na jejich léčbu? Za první čtvrtletí stoupla léčba cytostatiky o 30% a to snad za ty poplatky stojí. Nikomu z Vás, kteří jste proti poplatkům těžké onemocnění nepřeji, protože moc dobře vím o čem to je.

0 0
možnosti
JM

Hucul

30. 5. 2008 11:36
Tak ted nevim...

V CR uz neziji, takze nevim. Platite tech 30 korun i kdyz jdete dat krev? Protoze ja bych se jim na to tedy pekne zvysoka vy... Prijit jim neco dat zadarmo a jeste za to zaplatit, to bych si radsi nechala naprdet do huby. :o)

0 0
možnosti
LH

ant.

30. 5. 2008 21:14
...svou otázku jste nemyslel vážně, že ano?....

....při dárcovství krve neplatíte, stejně tak neplatíte ani v Německu nebo v Rakousku...a ani  Vám nenaprdí do huby...;-)

0 0
možnosti
DT

Dimitar Toškov

30. 5. 2008 9:50
To je trh

O tom sdružení jsem také neslyšel, ale tvůj postoj mně přijde velmi komický, milý autore. To je prostě trh, nabídka, poptávka a cena. S kým mám být jako dárce krve solidární, s Agelem? Nepochybuji ani na moment, že by se to Chrenkovi líbilo, ale má smůlu. Píšeš o vydírání, to si snad děláš kozy? Soukromá zdravotnická zařízení disponují značnými prostředky, mohou si krev kdykoliv koupit a následně vyúčtovat pacientům - což beztak už činí (to druhé). Prostě s tebou nesouhlasím autore: nelze se na jednu stranu zaklínat všeřešícím trhem a primárně ziskovým zdravotnictvím, na druhou stranu apelovat na solidárnost občanů. A ještě technická poznámka; také jsem byl dárce krve, ale po otřesných zkušenostech s jednáním na odběrných centrech jsem toho zanechal.:-©

0 0
možnosti
KK

Tom Hejduk

30. 5. 2008 9:59
Re: To je trh

Proti prodeji přebytků krve by asi nikdo nic nenamítal - krev má svou dobu použití, ale autorovi asi jde o vydírání, co kdybychom stejném způsobem volili prezidenta nabo měnili výsledky voleb - to by bala sranda, že jo?

0 0
možnosti
K

kion1

30. 5. 2008 9:33
Volič Národní strany

Co je trochu moc, je to co předvádí Julínek s Cikrtem!:-©

Rv

0 0
možnosti
M

meloun.rudy

30. 5. 2008 9:11
Už jsem to jednou psal, ale pro připomenutí:

Ale ODS obelhala lidi ve smlouvě s voliči tím, že spoluúčast se nemá zvyšovat. Jak by asi dopadly volby, kdyby Topolánek řekl jaké chce zavést pitomé pokuty za onemocnění? Myslíte že stejně? Já ne. Mylím, že celá řada lidí byla podvedena a proto, že na ty podvodníky, kteří se draze zaplacených koryt drží zuby nehty, nemají jiné prostředky, zvolili tento. Proto s nimi sympatizuji.

0 0
možnosti
W

Wisdom

30. 5. 2008 9:28
Re: Už jsem to jednou psal, ale pro připomenutí:

To nic nemění na tom, že poplatky jsou v pořádku. Teď je mi líto, že jsem ti nenadělila trochu víc.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

30. 5. 2008 9:07
všem, co krev nikdy nepotřebovali:

to se to lehko soudí...

Výzva k bojkotu je prasárna.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

30. 5. 2008 9:29
Re: všem, co krev nikdy nepotřebovali:

Není. Je jen projevem názoru skupiny lidí, která volí způsob protestu dle svého názoru úměrně kalibru Julínkových reforem. Říká se tomu demokracie. Jako kdokoli, máte možnost se přidat či nepřidat. Prasárna není mít názor a prosazovat ho úměrně svým možnostem, prasárna je upírat ostatním jejich názor. Julínek a Topolánek se dopustili té prasárny, že řekli před volbami, že žádné poplatky nezavedou. To je zcela zjevná prasárna. Podle Vás a různých Mlejnků či Krejčích je tomu zřejmě naopak. Bože kam až ta česká hloupost klesne.

0 0
možnosti
AJ

aljav

30. 5. 2008 8:58
některé "přispěvatele" nechápu !

krev daruji pro svůj dobrý pocit, že alespoň něco mohu dělat pro ostatní, , a ne proto abych za to dostával medaile a byl poplácáván po ramenou ! Daroval bych ji, i kdybych měl platit 30,- za "vyšetření", ne že bych z toh skákla radostí, ale daroval !

a vy nenavistní političtí mamlasové, nesnáším sice sockomouše, ale pokud má krev někomu z vásd pomůže, tak mě+ to potěší také !

0 0
možnosti
DT

Dimitar Toškov

30. 5. 2008 10:22
Re: některé "přispěvatele" nechápu !

Jsi legrační naivka.;-D

0 0
možnosti
JN

Wrunx

30. 5. 2008 8:50
Tak to byl jeden pohled.

A teď jiný pohled, ano? Můj tchán kupříkladu má nepočítaných darování, za což z hloubky minulého režimu doteď dostal víme co. Byl s tím srozuměn, tzv. "bezplatná" péče, bezplatná podpora. Od revoluce na něj ale všichni chytráci křičí: plať! Divíš se? Žiješ v tržní ekonomice, nevšiml sis, důchodče?! ... Proč by se tedy (s naprosto směšným  socialistickým prachmizerně valorizovaným důchodem) nepokusil si přilepšit a nechat si odebírat hezky za penízky? Proč se chovat k systému altruisticky když se systém k němu chová sobecky? A neobstojí takové ty kecy o sociální solidaritě: tu si předplatil za svůj život už dávno, a jestli jí stát probendil nebo jinak znehodnotil, to ho nemusí zajímat. Řekl mi o  poplatcích: tohle já mám za to všechno...?

Neříkám že s bojkotem souhlasím. Není to jednoduché.  Jen mě napadl... co píšu na začátku.

0 0
možnosti
AJ

aljav

30. 5. 2008 8:55
Re: Tak to byl jeden pohled.

hlavně ta "bezplatná" péče ! To je ale MANTRA ! ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
ekonom s přesunem názorů zleva spíše doprava