Ach, Džamilo, Džamilo...

Ministryně pro lidská práva a národnostní menšiny dává opět o sobě vědět. A připadá mi, že do nápad, to opravdová perla. Posuďte sami...

Není to tak dávno, co byla ochotna málem položit život, aby rodiče, když uhodí své dítě, museli zaplatit pokutu, či chtěla prosadit omezení reklamy na alkohol (to je asi nápad se kterým bych souhlasil - i když číst, že alkohol škodí lidskému organismu - no nevím?).

Dalším jejím tématem se stal alkoholismus mládeže. Na diskotékách by podle jejího návrhu měl být alespoň jeden nealkoholický nápoj lacinější než pivo. Už vidím, jak si můj syn nebo vaše dcera dávají sodovku, aby ušetřili. Myslíte, že po třech sodovkách nebo limonádách budou vypadat in?

Chystá dále kampaň, jak správně vychovávat děti. To jistě není špatná myšlenka. Jako podstatně horší je nápad, aby nás to učily české celebrity. Už vidím, jak třeba Sámer Issa, nebo Agáta Hanychová, které nejčastěji najdete na večírcích, nebo Leoš Mareš (toho občas i s prostitutkou v posteli) nebo třeba Oldřich Kaiser (jeho bývalý alkoholismus asi netřeba komentovat) či Iveta Bartošová budou normálním rodičům (ti ostatní se na ně vykašlou) radit, jak vychovat děti. K tomu, jak se chovali, chovají nebo budou chovat oni?  Nebo nám budou vyprávět, jak těžké bylo jejich dětství, když je otec nebo matka bili. Opravdu dojemné!

Jak je vidět, paní ministryně je v této oblasti velmi plodná. Ona to má tak trochu i ulehčeno. Národnostními menšinami (alespoň některými) se ve vládě zabývá kolega Čunek, do lidských práv kecá spousta tzv. nevládních organizací. A paní ministryně má spoustu času na své nápady.

Autor: Karel Krejčík | středa 1.10.2008 12:25 | karma článku: 29,14 | přečteno: 2173x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03