Šibeniční vývoj na časové ose

Ještě jednou a stručněji k problematice šibenic. Analýza uplynulé pětiletky - co to na nás ten Bohouš Sobotka vlastně zkouší?

22. března 2011: Bohuslav Sobotka se stává předsedou České strany sociálně demokratické.

21. dubna 2012: Na odborářské demonstraci proti Nečasově vládě se objevují transparenty s výzvami k defenestraci. Cituji poslankyni Janu Černochovou: „Současný premiér Sobotka šel osobně odboráře podpořit a nad heslem vyzývajícím k defenestraci Nečase a Kalouska se přihlouple usmíval.“

7. dubna 2013: v rámci protivládní demonstrace byla na Václavském náměstí maskovaným katem sťata figurína představující Miroslava Kalouska.

24. srpna 2013: iniciativa Čechy v ČR nechceme završuje svůj pochod Prahou symbolickým oběšením brouka Pytlíka.

16. srpna 2014: motiv šibenic se objevuje na známém pražském gay festivalu Prague Pride.

1. července 2015 (bod zlomu): během protiimigrační demonstrace se v davu objevují makety šibenic s protivládními a protiunijními motivy.

2. července 2015: v reakci na středeční demonstraci přichází ministr vnitra Milan Chovanec s výrokem „šibenice k demokracii nepatří“, což Bohuslav Sobotka doplňuje komentářem „nenechám se šibenicemi zastrašit“.

Závěr: I ten nejzarytější odpůrce šibenic, potažmo všech těch Okamurů, Bartošů či Konvičků jednoduše musí uznat, že současná politika lídrů sociální demokracie (klíčové slovo) páchne dvojím metrem na sto honů.

Autor: František Krejčí | úterý 7.7.2015 15:23 | karma článku: 36,95 | přečteno: 1547x
  • Další články autora