Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... jak prosté,- výsledek průzkumu = opak je pravdou R^ !

0 0
možnosti
AK

Průzkumy jsou záležitost lokální, ale je ještě nebezpečnější manipulace, kterou provádějí "nezávislé" ratingové agentury.

Jsou jen tři: Standard and Poors, Moodys a Fitch.  

Rating Ruska sesadily na úroveň bankrotu a vytvořily tak pro investory informaci, že ruská ekonomika padá k zemi. To dokáže otřást ekonomikou samo o sobě a vyvolat problémy, které by bez uvedeného ratingu země neměla.

Jenže jsme letos svědky tak významného posilování rublu vůči euru i dolaru, které z něj letos učinilo "nejsilnější" měnu, že hůř už jejich předpovědi vyjít nemohly.

Vzhůru zamířily i ruské akcie.

To, že nám veřejné sdělovací prostředky zvolily za zahraničního nepřítele Rusko mě nepřekvapuje. Zahraniční nepřítel se politikům vždy hodí, aby mohli ukázat na někoho, kde se žene za svými nízkými cíli v kontrastu s našimi vysokými ideály.

Myslím si, že nejen mne pobuřuje černobílost vidění majdanských andělú v kontrastu s kremelskými ďábly.

Ne snad že bych věřil všemu co z Kremlu zazní, ale o Ukrajině se nám příliš často lhalo.

A tak nezbývá než si svůj názor tvořit opatrně, filtrovat informace a věřit spíš Internetu než oficiálním médiím.

4 0
možnosti

Na to, že o tom, jak se podobné průzkumy dělají, nevíte nic, dokázal jste zplodit mnoho slov. 

-

Mimochodem - rozdíl mezi agenturou a bookmakerem je prostý. Agentura prostě zveřejní přesně získaná čísla. Bookmaker si nechá udělat obdobný průzkum, může ho ale korigovat podle trendů posledních dní.

1 1
možnosti
Foto

Tento blog je bohužel asi sepsán bez znalostí rozhovoru, který udělala s pracovníkem IPSOS MF Dnes (sobota) Tam je třeba sděleno, že průzkum financovala agentura sama atd. Jak byli vybíráni respondenti.

Pochybnosti samozřejmě vzbuzuje prezentace výsledků tohoto výzkumu.

2 0
možnosti
FK

Vida, moc děkuju za typ, to si musím dohledat :-) takhle zkratkovitě to ale opět poněkud zavání....financovala sama: proč a z čeho (Že by se klucí manažerský jen tak plácli přes kapsu? Nebo spíš vycucli nějakou dotaci, fond...). A ten výběr bych sice rád viděl popsaný, ale taky bych ho chtěl nějak zaručený - na čestné skautské zrovna nehraju.

S tou prezentací souhlas, plus i některé otázky jsou lehce ohnuté "na míru". A pořád je tu ten problém s bookmakery: jejich míra odbornosti musí být (v porovnání s agenturami) o několik řádů nižší, tak PROČ jsou schopni předvídat mnohem přesněji?

3 0
možnosti
SN

:-)  Dal jste si s tím práci !  Při Vašem mládí......smekám klobouk !  R^R^R^

3 0
možnosti
MS

No vidíte, jak jste si rovnou odpověděl na rozdíl mezi totalitou v minulém a dnešním století. Dneska můžeme volit koho chceme,ale jsme podprahově tlačeni do předem určených výsledků. Je to stejná podprahová manipulace jako s nákupem v supermarketu a bez esenbáka u plenty. Karma

5 0
možnosti
RH

Snaha ovlivnit občany v rozhodování má každá politická síla v každém režimu. Dokud můžete svobodně volit na základě vlastního uvážení (jsme politicky ovlivňováni od dětství rodinou, bydlištěm, sociálním postavením......), tak to je svoboda. Svoboda je možnost.

1 0
možnosti
RH

Co se týče odhadu získaných hlasů ve volbách ve VB není odchylka až tak velká. Je otázka, zda je to chyba agentur nebo se volič částečně zachoval jinak, než deklaroval v průzkumech. Volby ve VB byly považovány za důležité z důvodu pozice VB v EU a z důvodu krize evropské bezpečnosti. A Putin? Velká část mého okolí vnímá Putina a jím zfanatizované Rusko jako hrozbu pro evropskou bezpečnost. Opačný názor předpokládám především u okrajů politického spektra - Komoušů (a old-school socanů) zleva a různých politických hochštaplerů napravo - Klaus, Semín, Janeček, Bartoš.... V tom případě čísla sedí. V mém okolí se to odráží dokonale, zastánci Putina jsou buď kovaní bolševici, náckové nebo zakomplexovaní "modernisation loosers". Moje sociální prostředí je ovšem specifická skupina a vaše zkušenost bude zřejmě zcela jiná.

2 3
možnosti
Foto

Podívejte, vždy je to o tom, jak se ten problém postaví. Když se budete dotazovat lidí, zda je právo na secesi přirozeným právem, tak vám většina řekne asi ano.

A když se třeba zeptáte, měl se Krym právo odtrhnout, když jeho obyvatelé viděli spálené autobusy vracející se z Kyjeva? No nevím.

Ale vím, že byl proveden ještě před Majdanem sociologický průzkum, z jehož výsledků vyplývalo, že západní Ukrajina chce se připojit k EU a východní Ukrajina k euroasijskému svahu.

A z toho vyplývá třetí otázka pro náš případný průzkum veřejného mínění.

Pokud východní Ukrajina chce k euroasijskému svazu, mělo by být její přání respektováno.

Většina určitě řekne ano.

Jak vidno, Rusko do toho vůbec nemusíme plantat.

1 2
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
diplomovaný specialista veřejnosprávních činností, amatérský sportovní redaktor, mladý hospodský mudrc, rebel a občan ČR

Seznam rubrik