Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BezPrace.com

9. 10. 2010 5:18
VŠICHNI by vám zatleskali, pane senátore!

Tak mi, pane senátore, vysvětlete, na co ten slavný Senát je? Vy zákon (patvar) neschválíte, vrátí se do Parlamentu, tam ho schválí, no a je vymalováno! To jako "zdržování" má být ta "ochrana" demokracie?

-

Kdyby vám šlo o dobrou věc a chtěl byste udělat něco pro ČR, tak navrhněte zrušení Senátu, přidejde k tomu návrh na snížení počtu poslanců na polovinu a zrušení funkce prezidenta. VŠICHNI by vám zatleskali a kdyby se to pak prosadilo i v reálu, tak byste se dostal do dějin země jako jeden z nejschopnějších a nejslušnějších politiků u nás. TO už je výzva, co říkáte? ;-D

0 0
možnosti
B

BezPrace.com

9. 10. 2010 5:20
Re: VŠICHNI by vám zatleskali, pane senátore!

Mimochodem, uvědomte si, že máme počet obyvatel srovnatelný s městy typu Londýn nebo NY. Proč tedy potřebujeme mít tolik politiků na "vedení" naší pidi-země? Jen proto, že to někdo napsal do Ústavy? 8-o

0 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

8. 10. 2010 0:54
Jsem také pro zrušení senátu.

Díky senátu, který má kontrolovat zákony ,aby tam nebyly nějaké  zákonodárné zmetky se nějak nezdařil .Proces schvalování zákonů se jenom opožďuje a v případě, že senát nějaký zákon neschválí, putuje zpatky do sněmovny , kde se schválí. V každém případě čas narůstá a i schválení zákonů, které jsou nutně a rychle potřeba prostě nejsou. Dále tento luxus stojí také nějaké , ne zrovna malé peníze.

0 0
možnosti
B

BezPrace.com

9. 10. 2010 5:09
Re: Jsem také pro zrušení senátu.

R^R^R^

0 0
možnosti
LP

Lukáš Pecha

7. 10. 2010 20:18
Hrajete si na svém písečku.

Politici umí akorát kecat a to je tak vše. Nedokonalé zákony přispívají k morálnímu rozkladu společnosti. Kontrolní orgány nefungují a stále není něco v pořádku. Proč je u nás dráž jako v okolních státech (Rakousko, Německo) když naše platy zdaleka nedosahují jejich výše? Proč musíme mí dražší elektřinu, potraviny, bankovní služby atd? Na co tam sedíte a nic proto neděláte. Vždycky jenom samé výmluvy. Za vaše chyby platíme vysoké daně. To jste naši reprezantanti? Senát je zbytečná instituce!

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 10. 2010 19:45
to je nesmysl

Senát k žádné stabilizaci nepřispívá. Když byla v parlamentu krize, tak byla v parlamentu krize, senát se na to jenom zdálky koukal a nic neřešil (a třeba se celé týdny nesešel). Ani nemohl protože není žádný zákonný postup, čim by tu krizi mohl řešit, a situaci v parlamentu nějak ovlivňovat stabilizovat či dokonce nahrazovat (to by snad musel vypuknout vyjíměčný stav).

Spíš se dá říci že tu situace destabilizuje - když už se parlament na něčem shodne, tak to senát klidně shodí ze stolu. A když ne,.tak to jde ještě k prezidentovi...:-(

0 0
možnosti
D

duda

7. 10. 2010 16:29
Senát je zbytečný

Protože se většinou do něj volí stranicky a je odkladištěm použitývch poslanců a jiných stranických šíbrů. A pokud mluvíte o jiných státech je dobré Vám připomenout, že i ve vychvalovaných státech jako je Švédsko či Nový Zeland senát zrušili. viz http://www.csns.cz!!

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

7. 10. 2010 16:21
Promiňte ale jako senátor

se nemáte co vyjadřovat o tom jestli má být senát zrušen nebo ne. Máte na tom tootiž osobní zájem a tudíž je váš názor irelevantní.

Mimochodem chtěl bych se vás na něo zeptat: V ústavě je že každý poslanec a senátor má hlasovat výhradně podle svého vědomí a svědomí- V okamžiku kdy se někteří vaši kolegové vymlouvají že "byli proti ale hlasovali podle stranické linie" neměli by být okamžitě zbaveni mandátu za to že porušihjí ústavu tohoto státu???

0 0
možnosti
MB

buxus

7. 10. 2010 16:31
Re: Promiňte ale jako senátor

R^ Hezké - snad si to pan senátor přečte

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

7. 10. 2010 15:33
tak zrušme

poslance.

0 0
možnosti
C

ceska.c

7. 10. 2010 15:09
Stejnými

argumenty bychom mohli stvořit i třetí komoru, čtrvrtou komoru parlamentu.... Senát považuje drtivá většina lidí za zbytečnou věca  dávají to najevo především svou účastí ( v tomto případě hlavně neúčastí ) při volbách do senátu. Ale budiž, když už vznikl ( jako trafika pro tehdejší poslance tehdejšího zaniknuvšího federálního parlamentu ), mohl by být jakýmsi spolkem moudrých, neúplatných, zkušených, zkrátka jakési elity národa, která by svou pevnou morálkou a zkušenostmi byla jakýmsi ochráncem tradičních hodnot které uznáváme, přičemž by tito moudří dělali takovou čestnou funkci zdarma, už z podstaty jejich mravnosti a osobnosti. Místo toho jsem nedávno slyšel toho nejzbytečnějšího ze zbytečných - předsedu horní komory kterak v rozhlase navrhuje aby se senátorům a ústavním činitelům podstatně zvýšila mzda - budou prý potom neúplatní. Pominu - li nesmysl takového tvrzení ( myslím, že je - li někdo úplatný je to pak vždy jenom otázka výše úplatku ),

0 0
možnosti
C

ceska.c

7. 10. 2010 15:09
Re: Stejnými

tak nám předseda o senátorech říká - aby byli neúplatní, uplaťte je ze svých daní vysokou, vzhledem ke stavu ekonomiky nemorální mzdou.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

7. 10. 2010 15:02
Autore,proč ta vomáčka vokolo?

Klidně jste mohl napsat,že si prostě sami ten rybník nevypustíte...

0 0
možnosti
MB

buxus

7. 10. 2010 15:16
Re: Autore,proč ta vomáčka vokolo?

R^;-D No - opět s Vámi musím souhlasit! A vřele. Já už snad ani nenajdu téma, kde bych Vám mohl odporovat;-D

0 0
možnosti
MB

buxus

7. 10. 2010 15:01
Jak jsem viděl nadpis článku ...

.. tak aniž bych znal autora, či jeho povolání, tak bych se býval vsadil, že jde o senátora (resp. kandidáta na něj). Vyhrál bych ...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 630x
Senátor
www.miroslavkrejca.cz

Seznam rubrik