Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Napsal jste:  "Často zaznívá – zrušme dotace, odstraníme (či alespoň omezíme) korupci. Možná bychom tím skutečně omezili prostor pro korupční jednání, v žádném případě bychom ale korupci zcela neeliminovali. Postupně by se přesunula do jiných oblastí. Musíme tedy zaútočit na tuto mnohohlavou saň přímo, ne se snažit ji udolat pouze tím, že jí budeme brát potravu, v tomto případě dotace."

Chápu, že byste přišli o své kšeftíčky,  ale jinak se s korupcí bojovat nedá, než že ji vezmete její potravu - dotace.

0 0
možnosti

J10a43n 23H56a52n42á83k

19. 5. 2014 14:00

Dobrý den, vážený pane senátore,

máte obrovskou pravdu v tom, že zrušení dotací a strukturálních fondů se korupce opravdu nevyřeší. Je to především rétorika Svobodných, kteří považují za léčbu nemocného orgánu jeho amputaci. Tímto řešením by se postupným "amputováním" rizikových faktorů stal z ČR naprostý mrzák Evropy.

Svobodní jsou v podstatě nejvíce riziková strana z korupčního hlediska, neboť právě oni umožní korupčníkům opakovaně úplácet a zároveň je odmítají jakkoli trestat. Viz http://www.bonzakkorupce.cz

Kromě užitečných postupů, které deklarujete si Vám dovolím navrhnout ještě dva, které jsou naprosto klíčové.

1. Zákon na ochranu oznamovatelů (whistleblowerů) pana Michálka, který již neprošel o pár hlasů. Připravuje se nové předložení. Tento zákon je klíčovy nejen v boji proti korupci ale ve všech směrech spojených s oznamováním trestné činnosti. Asi víte, že dnešní legislativní úprava dovoluje množství odvetných útoků proti oznamovatelům.

2. Osvěta! V rámci našeho projektu jsme zjistili prakticky skandální povědomí politiků o účinné reakci na korupční jednání. Mnoho politiků nám na rovinu přiznává, že raději spáchají trestný čin, než aby korupci oznámili, řešili, trestali. Pokud takový postup deklarují politici, je to klíčový problém, proč je nejen oznamovatelnost korupce nízká, ale zároveň neúspěšná. Ostatně je to i důvodem, proč nám tu běhají beztrestně tzv. kmotři, o kterých se mnohé veřejně ví, ale potrestání zatím nebyli.  Každopádně díky za Vaší snahu.

1 0
možnosti

J34a71n 42H82a47n22á32k

19. 5. 2014 14:07

Ještě dodám, že v současné době dokončuji zprávu o naší víc jak půlroční činnosti a všeho, o čem mluvím i v předchozí příspěvku. Oslovili téměř 700 politiků a výsledku jsou opravdu katastrofální z protikorupčního hlediska. Budou tam všechny zásadní problémy vč. návrhů řešení a vše podloženo reálnými daty, výsledky a fakty. Tato zpráva bude hotová ke konci tohoto týdne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 630x
Senátor
www.miroslavkrejca.cz

Seznam rubrik