Zkoukla jsem dnes evropský magazín na ARD a fakt koukám

Dnes = 09. 10. 2022  od 12,45 hod., abyste věděli, kde případně dohledat. Koukám na Němce proto, že jsou přece jen  objektivnější než ty naše veřejnoprávní zprávy a taky proto, že německy mě učili už v 60. letech min. st. na ZŠ.

Což píšu jen proto, že kdekdo blábolí, jak jsme se učili jen ruštinu. No klídek, učili jsme se i němčinu a angličtinu a to už na základce. Ale inu ano - jak kde.

Leč k meritu věci.

1. Ve zmíněném magazínu na ARD sdělili, jak ve Velká Británii byly demonstrace - najmě v Londýně - kvůli cenám za teplo; s komentářem, že premiérka  to bude mít těžký.

2. Putin má za 20 mld. projekt na jadernou elektrárnu v Turecku... k tomu bylo foto Erdogan, Putin, Lukašenko + préza Ázerbajdžánu; jista si nejsem, jméno jsem nepostřehla - ale k tomu se vrátím na závěr).

3. Viva di Italia - což uvedl zmíněný magazín jako opět vypuknovší nacionální protesty Italů v Tyrolsku, prý dlouhodobé téma...no snad se nechtěj´ odtrhnout!?

Takže ve světě to fakt není žádná sláva. Dokonce ani v Evropě.

Slíbila jsem ten Ázerbajdžán. Hele já o zahraniční situaci, natož politice, nic moc nevím. Vím, že se už léta mydlí Ázerbajdžán s Arménií. Arménie jakože křesťani, Ázerbajdžán jako že muslimové. Což pro mne - ateistu - není důvod k rozporům.

Dokonce ani proto ne, že bereme zemní plyn z Ázerbajdžánu. Jen ty kecy o demokracii a blá blá blá bychom si - jakože naše fialová vláda - měli v případě takovýchto sporů zahraničních zemí asi odpustit.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | neděle 9.10.2022 13:41 | karma článku: 36,22 | přečteno: 2101x