Zabte mne dřív, než to udělá digitalizace

Jsou situace, při nichž se i já musím "digitalizovat". Loni to cumbajšpíl vyžadovala KB, neb mám leta internetové bankovnictví. Ovšem banka se nově a více digitalizovala a vyžadovala moji přítomnost na přepážce (však víte - nemám          

chytrého founa, podpisy musím dělat osobně). I zavolali mi, já dorazila, kromě osobního bankéře se seznámila i s ředitelem pobočky, cca 10 x zkusili zdigitalizovat mě... a ono nic. Padalo to a padalo to a padalo to.

Po více než půlhodině zbytečné práce mého osobního bankéře, který navíc musel poslouchat mé velmi vtipné a sarkastické kecy, jsme se domluvili na dalším termínu mé návštěvy v KB.

Hoch (pardón, můj osobní bankéř) mínil, že zítra, já jsem řekla, že za tejden. A za tejden jsem zase dorazila.

Začátek žádná sláva. Tři pokusy - a nic. Můj osobní bankéř začal být lehce nesvůj. Řekla jsem: hele klídek. Když se Vám nezadaří, dorazím jindy. Jsem v důchodu, času mám dost. Ovšem Vy mi proplatíte tři cesty sem a zpět. Jedna cesta MHD je 12 korun. Takže jsme na 48 korunách. Leda bych teď jela taxíkem - to by se KB prodražilo.

Přihlášena;  x-krát jsem na chytrém founu svého bankéře podepsala kdeco a juhůůůů - jsem tam, kde jsem byla předím a smím dělat vše, co jsem dělala předím. Teda v internetovém bankovnictví. Jen se v tom blbě vyznám, například měsíční výpis z účtu je úplně jiný a složitý a na tři věci. Teda na tři stránky a dvě věci. Však víte.

Podobně jsem vodvázaná z nového digitalizovaného "přívětivějšího prostředí"  ČEZu.

Měsíčně už něco let hlásím spotřebu elektřiny ( za sebe a za barák - společné prostory, které platím) a za svůj plyn. Stačilo mi přihlásit se na  Můj ČEZ a pak asi 3 kliky.

Co udělali přívětivější prostředí, klikám dobře 9 x. Leč i pak se doklikám, nahlásím stav... No co už, jsem v důchodu a času mám hafo.

Ale jestli takhle má vypadat digitalizace ( já bych ze srdce napsala: tak to sorry, vole, error), ale napíšu - tak to je děsný nejen pro důchodce, ale i pro ekonomicky činnou část české populace. Ta na takovéhle hrátky totiž nemá čas.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | neděle 18.2.2024 10:14 | karma článku: 42,07 | přečteno: 4869x