Volby? Z dobroty srdce - aneb Ahoj, prsenko

Tou prsenkou je moje kamarádka, důchodkyně, která chodí do práce. Za komančů to byl prduch = pracující důchodce. Dneska je důchodce div ne nadávka, tak se říká senior. Takže pracující seniorka je prsenka.

A já jsem nedávno téhle své kamarádce prsence říkala, jak si při dřepění v okrskové volební komisi vydělávám...z dobroty srdce.

Jinak se tomu totiž říct nedá. Dneska mi přišla výplatnice. Celých 1 300,- Kč. V mém případě opravdu celých, páč jsem důchodkyně, takže tahle "rejže" je od daní osvobozena.

Leč počítala jsem: a vezmu-li v úvahu první sraz členů okrskových volebních komisí cca tři týdny před volbami (složení slibu a vyplnění formulářů nutných pro zařazení do systému), k tomu před prvním volebním dnem úpravu volebních místností a po druhém volebním dnu i jejich úklid, nemluvě o zásadním zapečetí čehokoliv až všeho... k tomu další náležitosti: no hele - rejžuju 70 korun na hodinu.

A protože jsem pravdomluvná a objektivní tak dodávám - v našem městě k tomu mám ještě za každý den stravenku, letos v hodnotě  sedm pětek.

Nicméně protože já tam dřepím a psychicky se slušně vyčerpávám za sedm pětek na hodinu, tak mě zajímalo, kolik tahle sranda stojí celkově. Teda nás všechny. Téměř miliardu.

Načež se zvolení hoši začnou dohadovat, kdo s kým o čem pro koho (to byla nějaká televizní soutěž, která nás stála koncesionářské poplatky cca 30 korun měsíčně, nikoliv stamilióny).

Pánové, nemohli byste to pojmout aspoň částečně tak jako já : totiž z dobroty srdce? A udělat, co je třeba?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | čtvrtek 16.11.2017 12:49 | karma článku: 29,73 | přečteno: 2717x