Ukliďme Česko - směny NF - černé skládky

V sobotu bylo vyhlášeno to, čemu se za socialismu říkalo směna Národní fronty. Na jaře zkrátka se uklízelo okolí bydla. Směna NF znamenala, že to každej věděl, pisálkové místních novin objížděli okres a fotili a psali, 

národní výbor (dnes zvaný městský úřad) dodal kontejnery, aby bylo kam odhazovat - a kus okolí jste měli uklizené vlastním přičiněním, takže jste si toho i vážili...

Uplynulá sobota byla jakože "Ukliďme Česko". U nás v ulici se teda neuklízelo. Je nás tady dost starejch, kteří uklízíme průběžně a nepotřebujeme na to "Ukliďme Česko", stejně jako víme, že je zbytečné uklízet bez přistavěných kontejnerů na odvoz.

To je ostatně to, co znáte: před kontejnerem na papír je hafo sešlapaných papírových kartónů a vám se vnucuje, že to je černá skládka. No není - to je prostě špatně organizovaný svoz!

Při "směnách NF" byly zajištěny kontejnery na odvoz odpadu (což by mělo být i při akci "Ukliďme Česko"), ale hlavně nikdo netvrdil, že při špatném svozu odpadu jsou tvořeny černé skládky.

Howgh!

P. S. V sobotu jsem se flákala, v neděli , tedy dnes, za mne veřejné prostranství uklízela vnoučata... a popelnice na bioodpad naštěstí stíhala. Takže jsem nevytvořila z bioodpadu žádnou "černou skládku".

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | neděle 24.3.2024 18:38 | karma článku: 16,13 | přečteno: 295x