Takovej to byl sympaťák…

… co jsem si ho včera po poledni pustila do bytu, neb mi měl zkontrolovat, jestli bych za energie nemohla platit méně. Normálně na tyhle nabídky nereaguji, ale pro změnu jsem si řekla: no co už, čas mám, uvidím…

A fakt jsem viděla. Sympatický chlapec (28 let, původně z Mostu, pak dělal kdeco až se sem zas vrátil, ale kontrolu cen energií dělá po celé ČR – jak byl pravil; těžko říct, jestli i v tomhle oblboval), marketing měl slušně zvládnutý, včetně toho oblbování.

Páč jsem "mnohem víc v obraze, než jsou jedinci jinde v republice, nemluvě o jedincích mého věku". (Jestli si myslíte, že někomu namažete med kolem huby tím, že všichni ostatní vašeho věku jsou paka, tak tudy u nás, co „jsme v obraze“, teda fakt cesta nevede.)

Jakožto „chytrý jedinec svého věku“ jsem ho nechala brouzdat ve svém počitadle na ČEZ online, ba i na gmailu. Hesla jsem měla definovaná, takže sám by se mi do těchto domén dostat neměl, ale jinak ze mne vymámil kdeco. Číslem účtu počínaje, rodným číslem konče.

Já ho proti tomu upozornila, že jestli (potažmo až) se mi s těmito daty něco stane, vím přesně, na koho jít.

Pak jsem mu podepsala něco papírů a dokonce cosi na ajpedu – přičemž jsem mu sdělila, že pár těch podpisů jsou ve formě, kterou kdykoliv zapřu. Páč hoch byl opravdu milý, vstřícný, sympatický, humor jsme dělali oba. (No on spíš radostně sděloval, že na mne fakt nezapomene a že konečně po celém tvrdém pracovním dnu - ke mně přišel v půl druhé odpoledne(!) - mluví s někým, kdo ví a ještě je vtipný. Vsadím vietnamky – své letní nejoblíbenější obutí – že něco podobného řekl už prvnímu klientovi.)

A protože mě terénní pracovník ČME s. r. o. ohodnotil jako někoho, kdo je v obraze, tak ho určitě nepřekvapí mé odstoupení od smlouvy. Nebudu čekat žádných zákonných 14 dní, udělám to hned zítra. Dnes ne proto, že třeba ten sympaťák dostane provizi, když už tu včera byl hoďku a čtvrt.

Protože z onoho „no co už, uvidím“ se stalo – no tudy cesta fakt nevede, neb jsem si přečetla tzv. předsmluvní informace. Kromě toho, že jsem smlouvu uzavřela na 3 roky, automaticky prodlužované, když nevypovím, tak když nebudu chtít změnit dodavatele, platím za každé odmítnutí nového dodavatele na odběrné místo 3 litry! Já mám tři odběrná místa a ušetření nějakých – s prominutím blbých - pěti stovek ročně, mě fakt nebere. Zato devět litrů při odmítnutí mě bere dost!

“ Formulář pro odstoupení od Přihlášky“ už jsem vyplnila, ČEZu pro  info poslala, zítra pošlu i ČME.  Dnes ještě ne, dnes mám mít ověřovací telefonát a hodlám mít ještě pár dotazů.

A hned teď v 8,50 se je dověděl kontrolní telefonát od ČME. Zodpověděl i dotaz na úsporu: když mi neušetří 2 – 3 tisíce, tak nemusím dodavatele měnit. Při mé spotřebě mně lze 2 – 3 tisíce ušetřit leda na cigárech. Na energii ani omylem.

No co už – vítám ČME s. r. o. ve svém FANKLUBU.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | úterý 28.7.2020 9:10 | karma článku: 22,83 | přečteno: 1196x