Tak s tím ČEZem furt nevím – hraje si se mnou, nebo co?

Přišla jsem k manželovi. Tomu hodinovému. Odešel po poledni a já jsem z něho nadšena. (No uvidíme, jestli mi to nadšení vydrží aspoň do večera.) Začalo to výpadky proudu u mne doma. Asi před měsícem.  Dodavatel ČEZ.

Ty výpadky elektřiny začaly, když tady občas zabouřilo, tak jsem si říkala: v poho, se tu stává. Obvykle do pěti minut proud zase naskočil.

Jenže pak mi proud tak třikrát v týdnu vypadl, i když nebouřilo. Začátkem minulého týdne nešel proud čtvrt hoďky, takže jsem volala sousedce: Jde ti elektřina? Sousedka nevěděla, neb nebyla doma.

Včera si se mnou elektřina zahrávala neuvěřitelně: v 6,10 hod. vypadla, v 6,15 naskočila, a tohle na mne zkusila během dne ještě třikrát. Zapnuta byla televize a lednička (obé v kategorii nízké spotřeby, takové to A+) a přesto si elektřina dělala, co se jí zalíbilo.

Tak mě napadla konspirační teorie: ten blbej ČEZ se mi mstí za blog na iDnesu, nedávno uveřejněném, byť jen na mém "soukromí", páč jsem v podtitulku použila vulgarismus. Čímž jsem nevěděla, jestli mám být hrda (se svojí nepodstatnou spotřebou jsem v rozlišovacím pásmu ČEZu), nebo mám být nasrána -  výraz kvůli němuž jsem se dostala jen na tu "soukromou" adresu blogu (já přeci ČEZu se svojí nepodstatnou spotřebou nemohu stát za nějaké vypínání…).

Dneska to bylo moc i na mne. Mohla bych po minutách rozepsat, kdy elektřina vypadla, sama naskočila, kdy jsem si ji zapla domácím jističem, po pár minutách zas vypadla…nechala jsem to 20 minut bejt a hupla se zeptat k sousedům – jim elektřina šla… Až jsem zavolala revizáka na elektřinu.

Měl čas za tejden. „Jé ale já peru, proto potřebuju proud.“  Obejdu se bez telky, ba i bez počitadla bych týden vydržela, ale mít mokré prádlo týden v pračce? Tak revizák zavolal známému, ten zavolal mně, byl tu do hoďky a já peru.

A zatímco elektrikář mi vůbec nevěřil, jak se elektřina ke mně chová (totiž že občas naběhne sama, jindy potřebuje jističem nahodit), tak vypínal, zjišťoval, vyměňoval a ve finále podpořil mou konspirační teorii slovy: „Jestli to nebude fungovat, tak musím zavolat na ČEZ, nechat odplombovat hlavní jistič a zjistit tam, co to je.“

Já velmi upřímně doufám, že to fungovat bude, že v tom ČEZ fakt není. Za tohle mu nemohu stát, musím být pod „rozlišovací schopností“; ale divné to je.

Hlavně doufám, že budu mít elektřinu, furt a kontinuálně (když ji furt a kontinuálně platím), páč prát teda rozhodně chci.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | středa 30.8.2017 14:14 | karma článku: 16,23 | přečteno: 1077x