Program pro všechny televize pro Silvestr 2020

Tak jsem se v programové nabídce televizí - a to ani německých, v nichž jsem ve finále koukala na Mr. Beana - na Silvestra 2019 nenašla. Chvíli jsem měla pocit, že ve všé té bídě aspoň kouknu na Andrého Rieu. Ovšem zjistila jsem,

 že to už dávali před týdnem.  Chtěla jsem koukat na písničky, ale víte co?  Je mi 64 let, takže písničky posledních 20 až 30 let nepokládám za poslouchání schopné. V tom mě zklamali i ti Němci. Na Vox sice byly písničky poslouchání vhodné, ale kecalo se do nich; totéž na RTL 2. Někde na skopčácích bylo i disko, sice zpívané německými interprety ( což bych zkousla), ale úplně divné disko písně... 

Vlastně to bylo tak divné, jako u nás Tvoje tvář má známý hlas; děsný písničky.

Tříhodinová hra "cimrmanů" byla taky nad mé síly, a Partička mě odradila už silvestrovskými ohozy.

Čímž nekritizuji programy televizí posledního dne roku. (Ačkoliv silvestrovské programy ČST v letech 1974 - 1981 neměly vadu - jak se nyní s odstupem času ukazuje čím dál víc...)

Mám nicméně návrh: dne 31. 12. 2020 všechny televize hodí na obrazovku "závěr vysílání" a doplnila bych k tomu: přejeme všem báječnou vlastní zábavu a zdraví a pohodu do nového roku 2021.

Ono kritizovat programy v televizi je snadné. Nechat se bavit je levné  až hloupé. Páč  bychom se měli umět bavit i sami. Anebo se to naučit. A to i  bez televize.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | středa 1.1.2020 12:00 | karma článku: 27,17 | přečteno: 2201x